Black Friday 2015 va debuta peste mai putin de o luna, iar, ca de obicei, printre numeroasele oferte tentante, vor fi si unele de care ar trebui sa va feriti, scrie Playtech. Dupa cum probabil stiti, la fel ca anul trecut, Black Friday va fi organizata in doua etape. Prima dintre acestea va fi pe 20 noiembrie, iar a doua, pe 27 noiembrie. Unele magazine, insa, vor oferi reduceri pe parcursul intregii perioade cuprinse intre 20 si 29 noiembrie.

Black FridayFoto: Agerpres

Insa nu toate ofertele pe care le veti vedea in magazine la sfarsitul lunii viitoare merita sa fie luate in seama. Pentru a va ajuta sa profitati la maxim de sezonul reducerilor, va prezentam o serie de recomandari in legatura cu dispozitivele de care ar trebui sa va feriti in aceasta perioada.

PC-urile se numara si ele printre produsele extrem de cautate de Black Friday. Nu vor fi putine ofertele la dispozitive dotate cu procesoare Intel Celeron, sau Intel Core i3. Daca vreti un calculator care sa va fie util peste doi ani de zile si care sa se descurce bine atat cu aplicatii, cat si cu jocuri, atunci nu ar trebui sa acceptati ceva mai slab decat un intel Core i5 din generatia a patra.

Generatia a treia ar trebui cu totul evitata, iar performantele nu reprezinta singurul motiv. Intr-adevar, in timpul jocurilor veti avea rezultate mai bune, insa cea mai importanta diferenta este la capitolul eficienta. Procesoarele din cea de-a patra generatie sunt mult mai bine optimizate, motiv pentru care vor consuma mai putina energie decat predecesoarele lor.

Evitati tabletele cu specificatii slabe

Nu trebuie sa uitam nici de tablete. Desi nu s-a vorbit mult despre acest lucru, eMAG a reusit o performanta remarcabila anul trecut reusind sa vanda 20.000 de tablete de Black Friday (in conditiile in care numarul de smartphone-uri vandute a fost de 30.000). Cel mai probabil, marea majoritatea a tabletelor au fost modele ieftine ale unor producatori necunoscuti, exact cele pe care trebuie sa le evitati.

Avand in vedere dimensiunile din ce in ce mai mari ale telefoanelor, nu sunt foarte multe motive pentru a va mai cumpara o tableta. Insa daca ati asteptat pana la Black Friday 2015 pentru a face o astfel de investitie, atunci nu exista niciun motiv pentru care ar trebui sa optati pentru un model cu rezolutie mica, margini extrem de groase si cu specificatii extrem de slabe.

Televizoarele cu ecrane HD nu merita cumparate

Si televizoarele beneficiaza de oferte interesante. Magazinele vor incerca sa va convinga sa cumparati modele mai slabe, printr-o serie de oferte aparent de nerefuzat, insa acesta nu este un motiv pentru a va multumi cu un dispozitiv inferior. Nu ezitati si optati pentru un televizor cu ecran Full HD sau, daca va permiteti, unul 4K.

Nici MP3 player-ele sau iPod-urile nu sunt investitii pe care ar trebui sa le faceti de Black Friday, avand in vedere ca smartphone-urile au aceleasi capabilitati si ofera numeroase alte beneficii. De asemenea, inainte de a cumpara orice dispozitiv, consultati-va pe internet in legatura cu specificatiile acestuia. In cazul telefoanelor, de exemplu, calitatea ecranului, performantele senzorului si autonomia bateriei sunt lucruri pe care ar trebui sa le aveti in vedere.

Citeste si:

Cum a fost evitat Al Treilea Razboi Mondial in urma cu 53 de ani

Telefonul Samsung cu ecran pliabil are o data de lansare

Harta care stabileste unde e acceptabil sa fii atins