Returnarea banilor incasati pana in prezent de statul roman pe taxa auto nu are temei legal, a declarat joi ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian.

"Cei care au platit taxa auto au facut-o in baza legislatiei existente. Nici o instanta nu a stabilit ca masura nu a fost in spiritul reglementarilor UE. Guvernul nu are baza legala sa dea sumele inapoi. Eventuala returnare a sumelor platite pana acum se va face numai in baza unui temei legal", a spus ministrul.

Vosganian a precizat ca Romania va transmite Comisiei Europene, pana in luna februarie a anului viitor, modificarile aduse legislatiei privind taxa auto.

Comisarul european pentru taxe, Laszlo Kovacs, declara saptamana trecuta ca, si in cazul in care procedurile de infrigement se opresc inainte sa se ajunga la Curtea Europeana de Justitie, autoritatile romane ar trebui sa dea banii inapoi. In caz contrar, procedurile urmeaza sa fie continuate.

Vosganian a reiterat totodata intentia guvernului de a mentine taxa de inmatriculare, subliniind ca taxa nu a fost introdusa pentru maximizarea veniturilor bugetare, ci in scopul protectiei mediului.