Bill Nye, cercetator si gazda emisiunii dedicate popularizarii stiintei in randul copiilor "Bill Nye the Science Guy", si-a schimbat anul acesta in mod radical opiniile si a devenit un sustinator al miscarii pro-organisme modificate genetic (OMG).

Bill NyeFoto: Captura YouTube

Totul a pornit de la un protest cu anti-OMG la care a luat parte. Protestul, organizat in New York, l-a convins sa isi schimbe perceptia despre alimentele modificate genetic.

Nye povesteste intamplarea in cea mai recenta carte a sa, "De neoprit: Valorificarea stiintei pentru a schimba lumea", volum ce dezbate subiecte precum capcanele schimbarilor climatice si numeroasele tehnologii disponibile care ar putea schimba mersul lucruilor in societatea moderna.

"Cand unul dintre cei care au luat cuvantul a afirmat cu tarie ca presedintele Statelor Unite, Barack Obama, era parte a unei conspiratii, sponsorizata de marile companii din industria agricola, care avea ca scop controlarea mintilor oamenilor - primind astfel ropote de aplauze - cumva acel barbat care vorbea plin de pasiune a intrecut limita din punctul meu de vedere," scrie Nye.

Timp de mai multi ani, Bill Nye si-a exprimat ingrijorarea in privinta OMG-urilor, declarand ca oamenii de stiinta nu pot prezice cu exactitate ce impact vor avea acestea asupra calitatii mediului, alimentelor si asupra corpului uman.