Traiesti la bloc, dar vrei sa ai un porc al tau, taiat si preparat ca la carte pentru Craciun? Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Harghita, Asociatia Pensiunilor Turistice din Valea Ghimes si fermierul Matefi Domokos organizeaza in zilele de 19 si 20 decembrie programul numit chiar "Taiatul porcului".

Pomana porculuiFoto: USER UPLOADED

Cei care vor sa aiba porcul lor de Craciun isi pot alege la fata locului animalul, iar organizatorii ii ajuta sa prelucreze carnea si sa-si pregateasca toba, carnatii si celelalte bucate traditionale, potrivit unui comunicat de presa.

Pe langa activitatea propriu-zisa de taiere a porcului, potentialii turisti pot sa participe si la pomana porcului, sa faca plimbari cu caruta sau sania sau sa asiste la programul artistic pregatit de organizatori.

Cei care aleg sa mearga la taiatul porcului in data de 19 decembrie la Valea Rece pot semnala intentia de participare pana in data de 15 decembrie la numarul de telefon 0721217481. La ferma lui Matefi Domokos din Andreeni (comuna Avramesti) evenimentul va avea loc in data de 20 decembrie, iar cei interesati pot semnala intentia de participare pana la data de 16 decembrie, apeland numarul de telefon 0741245964.