ANAF a desfasurat luni si marti primele actiuni de verificare a 392 de localuri care organizeaza evenimente de Revelion, aplicand circa 100 de amenzi in valoare totala de 490.000 lei, se arata intr-un comunicat de presa transmis de Fisc. Datele finale vor fi anuntate in prima saptamana din 2016.

Potrivit ANAF, rezultatele preliminare ale operatiunii "Revelion 2016" arata ca, in unele cazuri, dupa anuntul ANAF privind demararea acestei actiuni, sumele fiscalizate aferente pachetelor de Revelion vandute si inregistrate in contabilitate s-au dublat.

La actiunile desfasurate in perioada 28-29 decembrie 2015 au fost implicati, in medie zilnica, 400 inspectori antifrauda.

Urmare actiunilor respective au fost:

  • aplicate 95 amenzi contraventionale in valoare de 490.000 lei;
  • confiscate sume (numerar), venituri ilicite si bunuri in valoare totala de 7.287 lei, din care:

- sume (numerar) in valoare de 4.610 lei;

- bunuri in valoare de 2.056 lei.

  • s-a dispus suspendarea activitatii unui contribuabil pentru nedotare cu aparat de marcat electronic fiscal la salonul de evenimente care nu fusese nici declarat ca punct de lucru la organul fiscal competent si a 2 contribuabili pentru detinerea de bauturi alcoolice farar a fi marcate conform prevederilor legale.

Totodata, in vederea continuarii verificarilor, ANAF a cerut unui numar de 9 contribuabili sa se prezinte la sediul directiilor regionale antifrauda fiscala pentru clarificarea unor aspecte constatate cu ocazia controalelor antifrauda.