Politistii de investigare a criminalitatii economice au ridicat, vineri, in vederea confiscarii, aproape 40 de tone de carne de pasare suspectata ca ar fi alterata, in Bucuresti si Iasi, a anuntat duminica Inspectoratul General de Politie, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat, "politistii au efectuat un control la o societate comerciala din Bucuresti, cu obiect principal de activitate comercializarea produselor cerealiere, care detinea carne de pasare, intr-un depozit din Popesti Leordeni. In urma verificarilor efectuate, a reiesit ca 22 de tone din marfa depozitata aveau termenul de valabilitate depasit. De asemenea, politistii au oprit in trafic, pentru control, o autoutilitara cu care ar fi fost expediate catre un agent economic din Iasi peste 2,5 tone de carne, pentru care termenul de valabilitate expirase in luna noiembrie 2015".

In urma verificarilor, a rezultat ca proprietarul marfii ar fi prezentat societatii depozitare declaratii de conformitate falsificate: "Cele aproximativ 25 de tone de carne de pasare au fost confiscate, fiind dispusa si ridicarea a 15 tone de carne, cu termenul de valabilitate neexpirat, pentru a fi expertizate de specialistii Autoritatii Nationale Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor", mai anunta IGPR, precizand totodata ca actiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Directiei Generale Anticoruptie.

Cercetarile sunt continuate in cauza, sub aspectul savarsirii infractiunilor de comercializare de produse alimentare alterate, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals.

Potrivit comunicatului citat, tot vineri politistii Serviciului de Politie 'Delta Dunarii' si ai IPJ Tulcea au oprit in trafic, pentru control, o autoutilitara care se deplasa pe raza orasului Babadag iar, in urma verificarilor, a reiesit ca soferul vehiculului transporta 220 de kg de carne de peste "fara respectarea normelor legale in vigoare".

Intreaga cantitatea de carne a fost confiscata, iar autoutilitara cu care s-a efectuat transportul marfii a fost indisponibilizata, precizeaza IGPR.