Inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) au prelevat 70 de probe din supermarketurile din toata tara, pana luni dupa-amiaza, iar controalele continua. Reprezentantii ANPC au declarat, pentru Mediafax, ca Autoritatea continua controalele de prelevare din supermarketuri a esantioanelor din apa de masa si apa de izvor, controale care au inceput pe data de 3 martie. Pana acum, au fost prelevate 70 de esantioane.

Apa imbuteliataFoto: MorgueFile.com

Esantioanele au fost analizate in cadrul Laboratorului SC Manor Laboratory Center SRL Bucuresti din punct de vedere microbiologic, informeaza ANPC.

Din analizele efectuate au rezultat urmatoarele neconformitati la mai multe sortimente de apa plata: sortimentul Winny- apa izvor plata, imbuteliata in PET-uri cu capacitatea de 2l nu corespundea microbiologic; sortimentul Apa de masa necarbogazoasa Aro, imbuteliata in PET-uri cu capacitatea de 2l nu corespundea microbiologic; sortimentul Apa de izvor Calipso imbuteliata in PET-uri cu capacitatea de 6l nu corespundea microbiologic; sortimentul Apa de izvor plata Izvorul Zanelor, imbuteliata in PET-uri cu capacitatea de 2l nu corespundea microbiologic si sortimentul Apa de izvor Aqua Queen, imbuteliata in PET-uri cu capacitatea de 5l nu corespundea microbiologic.

In urma abaterilor s-au aplicat amenzi contraventionale in valoare totala de 50.000 lei si au fost oprite definitiv de la comercializare si retrase din circuitul consumului.

Firma de avocatura SPRING & CO JURIDICAL & BUSINESS CONSULTING a transmis un drept la replica in numele societatii Aqua Queen in care neaga informatiile ANPC. Dreptul la replica poate fi citit mai jos.