James Borrell, doctorand in Conservare Genetica la Universitatea Queen Mary din Londra, se intreba zilele trecute, intr-un articol: "toate produsele noastre alimentare sunt modificate genetic, intr-un fel sau altul. Unde si cum tragem linia?"

In continuare va prezentam cateva dintre concluziile pe care le propune.

"In ultima saptamana ati mancat, probabil, produse vegetale care nu ar exista in mod normal natura, sau care s-au dezvoltat gratie unor gene suplimentare pentru a ajunge la dimensiuni convenabile. Ati mancat, probabil, alimente 'clonate' si poate chiar plante ale caror stramosi au fost in mod deliberat iradiati. Ba chiar e posibil sa fi cumparat toate acestea in sectorul 'produse organice' din supermarket-ul local. Dogma anti-MG nu face decat sa ascunda dezbaterea asupra nivelului de manipulare genetica (MG) pe care societatea il considera acceptabil. Pentru dogmatici, alimentele modificate genetic sunt adesea considerate ca fiind ceva cu care esti de acord sau esti contra, fara cale de mijloc.", spune doctorandul britanic.

Multe tari europene prefera sa arunce o basma peste aceste dezbateri si sa mimeze o decizie binara. Adevarul este ca foarte putin din mancarea noastra este cu adevarat "naturala", chiar si culturile cele mai vechi si folosite fiind rezultatul unei forme de manipulare umana.

Toate aceste tehnologii diferite sunt adesea concentrate impreuna sub sigla "MG". Dar, in cazul in care ati trage linia?