Politistii din Galati au descoperit aproape 48 de tone de branza susceptibila a fi improprie consumului si 5,7 tone cu termenul de valabilitate expirat din 2012, depozitate la sediul unei societati comerciale din localitate, se arata intr-un comunicat transmis marti de Inspectoratul Judetean de Politie Galati, citat de Agerpres.

Control ANSVSAFoto: Agerpres

Potrivit comunicatului, la punctul de lucru al unei societati comerciale din municipiul Galati, in depozit, politistii au descoperit 53.598 kilograme de branza, din care 5.720 kilograme aveau termenele de valabilitate expirate din 2012. Cele 5.720 kilograme de branzeturi expirate au fost confiscate si s-a luat masura neutralizarii acestora.

De asemenea, agentul economic a fost sanctionat contraventional cu amenda de 32.000 de lei, conform H.G.984/2005, privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele sanitar veterinare si pentru siguranta alimentelor.

Asupra cantitatii de branzeturi ramase in depozit, respectiv 47.878 kilograme, s-a dispus masura sechestrarii de catre reprezentantii DSVSA Galati, pentru definitivarea verificarilor.