Romania doreste sa exporte ovine in Kuweit, iar acest stat arab este interesat sa importe de la parteneri romani produse agroalimentare care sa corespunda cerintelor consumatorilor, respectiv produse vegetale si lactate, cele doua parti dorind sa coopereze si in cresterea bovinelor si acvacultura, potrivit Mediafax.

O delegatie din Kuwait, condusa de ministrul Lucrarilor Publice, Agriculturii si Relatiilor cu Parlamentul, Dr. Ali Saleh Al Omair, se afla in vizita oficiala in Romania, pana pe 27 august, pentru a prospecta si a se informa asupra sectorului agricol, dar si pentru a gasi oportunitati de investitii.

"Din discutiile si intalnirile anterioare a reiesit interesul firmelor din Kuweit pentru mediul de afaceri din Romania in contextul relatiilor existente intre cele doua tari si in vederea dezvoltarii relatiilor comerciale cu produse agroalimentare, in special pentru cresterea exporturilor de produse romanesti catre Kuwait.(...) Exista interes din partea mediului privat din Romania de a exporta ovine in statele arabe, inclusiv in Kuwait. Partea kuwaitiana este interesata de identificarea unor modalitati de colaborare in sensul de a achizitiona produse agroalimentare care sa corespunda cerintelor consumatorilor si de a constitui impreuna cu parteneri din Romania companii mixte. Domeniile de interes sunt productia vegetala, cea lactata, cresterea bovinelor si acvacultura", se spune intr-un comunicat al MADR.

Totodata, MADR anunta ca delegatiei kuweitiene i s-a propus vizitarea unor unitati de productie-procesare lactate, procesare legume-fructe, ferme de crestere sturioni si de crestere bovine, unitati care sunt situate in judetele Constanta, Braila, Buzau, Botosani si Suceava.