In data de 7 noiembrie, 2016, un cotidian din presa centrala a publicat un articol cu un vadit caracter denigrator la adresa mai multor producatori de apa, informatie ce ulterior a fost preluata si distribuita in mediul online si TV. In acest articol s-a afirmat ca “68% din apa de pe rafturile magazinelor colcaie de bacterii”. Afirmam categoric ca articolul publicat, precum si buletinele anexate acestuia reprezinta o tentativa de discreditare si manipulare a anumitor marci de notorietate, printre care si AQUA Carpatica.

Logo Aqua CarpaticaFoto: Google

Jurnalistii au invocat buletine de analiza emise de Directia Sanitar Veterinara (DSV) Bucuresti, la data de 03.06.2016 (dupa 4 luni de la intocmirea lor).

Pentru a aduce lumina in acest caz, va comunicam buletinul de analiza intocmit de Directia de Sanatate Publica (DSP) Suceava, emis in conformitate cu toate rigorile legislative, emis in mai, 2016 (perioada la care face referire articolul), unde valoarea continutului de germeni pentru produsul AQUA Carpatica este zero (absent).

Buletin analize izvor Haja - aici

Filozofia AQUA Carpatica este categoric orientata spre siguranta consumatorului, valorile noastre fundamentale sunt strict legate de produsele benefice sanatatii, criteriile de sanatate sunt primordiale pentru noi. Asiguram consumatorii nostri de calitatea exceptionala a produselor noastre, in toate aspectele sale (echilibru mineral perfect, gust placut si aspect deosebit), iar grija pentru mentinerea acesteia este esentiala.

Avem toate argumentele necesare sa negam afirmatiile prezentate in articol:

1.Buletinele publicate sunt eronate si intocmite fara respectarea procedurilor prevazute de lege.

2.Probele nu au fost sigilate si nu exista contraprobe pentru a putea fi verificate de un alt laborator acreditat

3.Laboratorul DSV Bucuresti nu are acreditare RENAR, asa cum singur recunoaste in scris acest lucru,“opiniile, interpretarile si concluziile continute de prezentul raport nu sunt acoperite de acreditarea RENAR”

Stim ca anumiti imbuteliatori de apa minerala nu vor transparenta pe etichetele produselor lor, dar este timpul ca, in Romania, cea pe care ne-o dorim democrata si transparenta, actiunile de defaimare, calomnie si denigrare sa fie asumate in fata legii si justitiei.

Pentru toate motivele de mai sus AQUA Carpatica a hotarit sa angajeze raspunderea juridica a tuturor persoanelor (fizice si juridice) implicate in aceasta actiune de denigrare si calomnie.

Vom actiona in instanta toate institutiile, entitatile media precum si orice alte persoane responsabile de initierea, provocarea si difuzarea acestei calomnii.

Dorim ca in Romania, cei care defaimeaza sa inceapa sa–si asume actiunile si sa plateasca.

AQUA Carpatica este o mandrie nationala a Romaniei peste hotare si este o valoare obiectiva pe care avem datoria sa o protejam.

Jean Valvis

Presedinte AQUA Carpatica