Fluxul de turisti straini in Rusia se reduce din cauza preturilor foarte ridicate, sustin operatorii de turism. Directorul Agentiei federale pentru turism, Vladimir Strjalkovski, a explicat ca desi datele exacte privind numarul turistilor straini care au intrat in Rusia in 2007 nu sunt inca gata - ele vor apare peste trei luni, cand Serviciul national de statistitica va publica bilantul oficial - numarul celor care si-au petrecut vacanta in aceasta tara a scazut considerabil.

„Este de asteptat ca fluxul de turisti sa scada vertiginos si anul acesta”, a estimat Strjalkovski, evidentiind dintre „cauzele principale - scumpirea biletelor de vacanta in Rusia. Tara noastra devine prea costisitoare pentru turisti, mai ales pentru tarile in dolari”, a explicat el.

Intr-adevar, scrie Interfax, potrivit datelor statistice pe primele noua luni ale lui 2007, fluxul de vizitatori din SUA, Japonia si Coreea de Sud s-a redus in medie cu peste 20%. In acelasi timp insa a crescut interesul pentru Rusia din partea Germaniei, Italiei, Frantei, Spaniei, Marii Britanii, Elvetiei, Austriei si chiar Australiei.

„Ce-i sperie cu adevart pe straini sunt tarifele exagerate la transportul aerian si feroviar, preturile ridicate la hoteluri, prea putine pentru avalansa de solicitari”, spune Marina Levcenko, directorul unei firme de turism.