Registrul Auto Roman (RAR) nu mai omologheaza si nu mai elibereaza carti de identitate pentru autovehicule care nu respecta normele de poluare chimica Euro 4 si aplica taxa de prima inmatriculare pentru motocicluri, se arata intr-un comunicat de presa.

RAR a luat aceasta masura incepand cu data de 1 ianuarie 2008, ea aplicandu-se numai autovehiculelor noi, respectiv celor care nu pot face dovada unei inmatriculari anterioare introducerii in Romania.

RAR mentioneaza ca obligativitatea introducerii normelor de poluare Euro 4 este data de doua doua regulamente europene obligatorii si in Romania.

Registrul Auto Roman a transmis la inceputul lui decembrie 2007 adrese importatorilor, reprezentantilor autorizati ai producatorilor si constructorilor pentru aducerea la cunostinta a acestor reglementari si a conditiilor de acceptare a vehiculelor cu gradul de poluare chimica Euro 3, complete sau incomplete, detinute pana la sfarsitul anului 2007, deoarece la momentul respectiv inca mai detineau astfel de autovehicule.

Tot de la 1 ianuarie 2008, pentru prima inmatriculare in Romania este obligatorie respectarea fazei 2 din Directiva 2003/77 CE (Euro 3) pentru motocicluri.