• Maybelline NY lanseaza primul serial video despre make-up din Romania, intitulat „Machiaj in Oras”, in care protagonistele sunt Ioana Stratulat, make-up artist oficial Maybelline New York Romania si artista Sore Mihalache, NY local spokesperson.

#MaybellineNewYork este brandul care aduce cele mai noi si hot look-uri urbane de machiaj inspirate din vibe-ul New York-ului, prezentandu-le consumatoarelor intr-un mod accesibil, fun si in stilul Do it Yourself. Si pentru ca obiectivul nostru este sa fim aproape de generatia young, abordand un limbaj fresh si desigur potrivit, am decis sa iesim din sfera tutorialului de machiaj clasic cu un nou proiect video, exclusiv online #MACHIAJINORAS, in care protagonistele sunt Ioana Stratulat, make-up artist oficial Maybelline New York Romania si artista Sore Mihalache, NY local spokesperson.

Ioana Stratulat si Sore MihalacheFoto: Smile Media

Obsesia Maybelline New York este sa devina love brandul consumatoarelor de machiaj din Romania, cu o misiune clara de a pune la dispozitia consumatoarelor noastre cele mai trendy si smart produse pentru crearea cu usurinta a celor mai hot look-uri inspirate din orasul tuturor posibilitatilor, New York. Pentru a ne numi insa cu adevarat un love brand este important sa asiguram doua din cele mai importante atribute de brand pentru consumatoarele de machiaj: educatie si proximitate. Cu noul concept de seriale online "#Machiaj in oras ", Maybelline New York rescrie reguile de promovare si educare, pentru prima data in piata de machiaj din Romania, punand pe primul loc proximitatea. In trei cuvinte Machiaj in Oras by Maybelline New York: Always on, usor, educational!” Smaranda Teleaba, Marketing Manager Make-up, CPD, L’Oreal Romania

Noul format consta intr-un serial video, unde lunar in fiecare episod se vor aborda teme contextuale din sfera machiajului. Inspiratia pentru tematica episoadelor video vine din doua surse: social media community listening unde cele mai pregnante cerinte ale fanilor in materie de make-up sunt luate in considerare, dar si beauty trends unde analizam dinamica cautarilor pe Google in functie de sezonalitate.

Am pasit cu bucurie in platoul Machiaj in Oras stiind ca pasiunea mea pentru machiaj va ajunge la o multime de persoane la fel de pasionate. Impreuna cu Sore, care este o persoana plina de viata si care la randul ei iubeste machiajul, ne propunem sa transformam tutorialele greoaie despre machiaj intr-o discutie intre prietene, relaxata, dar prin care sa transmitem informatii corecte si mereu actuale.” Ioana Stratulat, Make-up artist oficial Maybelline NY Romania.

In ceea ce priveste structura serialului, lunar se va posta un episod principal in care le regasim pe Ioana si Sore prezentand un machiaj pentru un look complet. Ioana ii explica lui Sore, dar si consumatoarelor, pas cu pas aplicarea fiecarui produs in parte, iar in acelasi timp aduce diverse tips & tricks pentru a adauga un flavour aparte look-ului. Tematica lunara se continua cu 2-3 tutoriale mici, de 1 minut in care sunt targetate consumatoarele care au nevoie de informatia concisa si rapida, focusul cazand mereu pe anumiti pasi de machiaj.

Primul episod se invarte in jurul ideii de ten fresh pentru primavara, moment in care apar diferite probleme ale tenului precum cresterea excesului de sebum. Odata problema descoperita, Ioana vine in ajutor cu solutia: machiajul boho-chic, perfect pentru aceasta perioada a anului, iar care, cu produsele potrivite va rezolva si problema excesului de sebum regasita de Sore.

Episodul are in vedere diferite componente: atat dinamica dintre cele doua protagoniste, cat si aplicarea, beneficiile produselor si tips&tricks. Mai mult, Ioana Stratulat este familiarizata cu abordarea one-to-one a consumatoarelor, datorita interactiunii de pe pagina de Facebook Maybelline NY Romania, unde o regasim lunar in sesiuni live.

Machiaj in Oras este un proiect de beauty, dar unul #different asa cum mi-am obisnuit comunitatea dintotdeauna. Ce il face sa fie diferit? Impreuna cu Maybelline NY si Ioana am reusit sa aducem informatia catre fete intr-o maniera simpla, explicita si cat se poate de fun. Imi doresc ca ele sa inteleaga ca less is more, ca sa ai imperfectiuni este cat se poate de normal si natural, si sa le transmit ca cel mai tare trend in materie de make-up, valabil din toate timpurile, este naturaletea. Ramane IN si e HOT!” Sore, local spokesperson Maybelline Romania

Primul tutorial prezinta cei 6 pasi necesari pentru a obtine un ten luminos.

In timp ce al doilea tutorial este menit sa ajute consumatoarele sa-si aleaga paleta corectoare Master Camo potrivita pentru tenul si problemele cu care consumatoarea se confrunta.

Echipa care a participat la acest proiect:

  • Smaranda Teleaba, Marketing Manager Make-up
  • Alexandra Popescu, Junior Product Manager
  • Anca Stefan, Digital & Consumer Intelligence Manager
  • Andreea Cuibar, Digital Project Manager Corporate
  • Raluca Duta, Digital Project Manager
  • Mihaela Munteanu, PR Manager

McCann

Client service:

  •  Raluca Fundeanu, Account Director
  • Sorana Anger, Account Executive

Creatie:

  • Ruxandra Papuc, Sr Copywriter
  • Iulia Bold, Copywriter
  • Daria Bundur, Art Director

Productie:

  • Tiberiu Munteanu, Head of AV Production
  • Alexandru Platon, AV producer
  • Anca Crisan, AV producer

Zenith Romania

Media:

  • Anca Sangeorzan, Digital Communications Planner
  • Gabriel Rau, Digital Communications Planner
  • Iulian Geavela, Digital Communications Planner
  • Cristian Gaspar, Performance Specialist
  • Lucia Ilie, Performance Specialist