Taxa auto poate fi eliminata printr-o initiativa legislativa cetateneasca. Sunt necesare 100.000 de semnaturi si votul Parlamentului

de Diana Zaharia     HotNews.ro
Marţi, 29 ianuarie 2008, 22:05 Economie | Consumator


 documente
Anexa 1
Anexa 2
Anexa 3

Taxa de inmatriculare auto a devenit o taxa de mediu, potrivit ordonantei de urgenta a guvernului care urmeaza sa fie aprobata miercuri. Actul normativ abroga prevederile referitoare la taxa de inmatriculare din Codul Fiscal si o instituie ca taxa "pe poluarea de la autovehicule". Odata cu pierderea caracterului fiscal,
Constitutia Romaniei - articolul 74 - le permite cetatenilor sa demareze o initiativa legislativa pe marginea taxei, care ar putea duce la eliminarea acesteia. E nevoie de 100.000 de semnaturi si de votarea initiativei in Parlament.

Informatia pe scurt:
- Scoaterea taxei din Codul Fiscal da dreptul cetatenilor sa initieze o inititativa legislativa pentru eliminarea taxei
- Este nevoie de 100.000 de semnaturi, din cel putin un sfert din judetele tarii, in fiecare judet reprezentat fiind necesare minimum 5.000 de semnaturi
- Dupa publicarea in Monitorul Oficial, initiativa intra in discutia Parlamentului, unde va fi votata
- Daca parlamentarii voteaza in favoarea initiativei cetatenesti, Presedintele promulga legea de eliminare a taxei

Initiativa cetateneasca, un drept constitutional

Constitutia limiteaza dreptul cetatenilor la initiativa legislativa in cazul problemelor fiscale, al celor cu caracter international, amnistiei si gratierii. Totodata, Constitutia stabileste ca initiativa legislativa trebuie sa adune semnaturile a cel putin 100.000 de cetateni, care sa provina din cel putin un sfert din judetele tarii. O alta conditie este ca initiativa sa intruneasca cel putin cinci mii de semnaturi din fiecare dintre aceste judete, inclusiv municipiul Bucuresti.

Pe langa eliminarea din Codul Fiscal, ordonanta de urgenta a guvernului redenumeste taxa cu titulatura "taxa pe poluare pentru autovehicule" si prevede ca sumele colectate din aceasta sursa sa fie virate la fondul de mediu. Actul normativ al guvernului va intra in vigoare de la 1 iulie 2008 si urmeaza sa fie aprobat prin lege de Parlament.

Pasii ce trebuie urmati

Potrivit Legii 189 din 9 decembrie 1999 privind exercitarea initiativei legislative de catre cetateni (republicata in 2004), "promovarea initiativei legislative a cetatenilor se asigura de catre un comitet de initiativa alcatuit din cel putin 10 cetateni cu drept de vot". Nu au voie sa faca parte din acest comitet parlamentari, membri ai Guvernului sau ai administratiei publice alesi prin vot universal.

Potrivit articolului 74 din Constitutie, "iniţiativa legislativă aparţine, după caz, Guvernului, deputaţilor, senatorilor sau unui număr de cel puţin 100.000 de cetăţeni cu drept de vot. Cetăţenii care îşi manifestă dreptul la iniţiativă legislativă trebuie să provină din cel puţin un sfert din judeţele ţării, iar în fiecare din aceste judeţe, respectiv în municipiul Bucureşti, trebuie să fie înregistrate cel puţin 5.000 de semnături în sprijinul acestei iniţiative".

Odata aceste semnaturi stranse, propunerea legislativa care face obiectul initiativei se publica gratuit în Monitorul Oficial al României, Partea I. Urmeaza  înregistrarea propunerii legislative la Camera competenta a Parlamentului, în termen de cel mult 6 luni de la data publicarii acesteia, si verificari la Curtea Constitutionala.

Dupa ce intra in procesul legislativ, initiativa va fi supusa, in cele din urma, votului parlamentarilor. Daca votul este favorabil, merge la promulgarea de catre Presedintie.

Cronologia taxei auto

Taxa de inmatriculare a fost introdusa in legislatia romaneasca la 1 ianuarie 2007. La sfarsitul lunii martie 2007, Comisia Europeana a declansat impotriva Romaniei procedura de incalcare a tratatului din cauza taxei auto, pe motiv ca nu respecta articolul 90 al tratatului care stipuleaza libera circulatie a marfurilor in spatiul comunitar.

Principalele obiectii ale Comisiei au vizat caracterul discriminatoriu al taxei, precum si necorelarea nivelului acesteia cu valoarea de piata a autoturismelor. In luna noiembrie a anului trecut, Comisia a decis sa treaca la a doua etapa a procedurii demarate in martie, acordand executivului un termen de doua luni pentru a modifica taxa in acord cu legislatia europeana.

In cazul in care termenul de doua luni nu ar fi fost respectat, Comisia ar fi urmat sa actioneze statul roman la Curtea Europeana de Justitie. Guvernul a elaborat, in urma cu o saptamana, incadrandu-se in timpul acordat, o ordonanta de urgenta prin care, dupa cum sustine guvernul, taxa este aliniata cerintelor Comisiei. Ordonanta stabileste o formula noua de calcul in care este introdus un procent de reducere in functie de vechimea masinii. Astfel, taxa a fost micsorata pentru autovehiculele mai vechi, dar a fost majorata pentru cele noi.

Conform noii formule de calcul a taxei auto, pentru un autoturism nou, de 1.400 de centimetri cubi si cu dotare euro 4 se va plati de 2,6 ori mai mult, adica in loc de 161 euro, 420 euro. Taxa auto pentru masinile dotate cu euro 3 si vechi de 3-4 ani, scade cu doar cateva sute de euro. Cele mai mari scaderi de taxe, de pana la 10 ori, vor fi aplicate masinilor cu dotari Euro1 si celor non-Euro, explicatia fiind vechimea foarte mare a acestora. Masinile euro 1 cu o capacitate de de centimetri cubi, cu vechime de 12-13 ani vor avea o reducere a taxei de la 3.606 euro la 508 euro, iar cele de 14-15 ani, de la 3.606 euro la 323 euro.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

12786 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  dar mai este parlamentul... (Marţi, 29 ianuarie 2008, 22:25)

  Sebi [anonim]

  Din pacate, parlamentul (adica adunatura de hoti si nesimtiti care ne face legi) nu va vota eliminarea taxei - ganditi-va numai ca in cei 18 ani de la revolutie incoace, fiecare guvern a cautat sa impiedice cat mai mult cu putinta cumpararea de catre Popor a unor masini second hand, mai bune si mai ieftine si mai putin poluante decat vechile Dacii.

  In orice caz, imi voi da si eu semnatura pt eliminarea taxei!
  • 0 (0 voturi)    
   campanie electorala pentru prosti (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 2:08)

   sempere [anonim] i-a raspuns lui Sebi

   Chiar nu vedeti ca toata asa zisa campanie impotriva taxei auto e o strategie de aruncat cu pietre in actualul Guvern?
   Realitatea tv (inclusiv trustul de la rascruce de VANTU) s-a transformat in justitiarul Romaniei!

   In tara asta nu mai guverneaza legile, nu guvernul, nu parlamentul. La noi MASS-MEDIA taie si spanzura!

   Fratilor, propuneti sa se elimine toate taxele! Sa se desfiinteze Guvernul, Parlamentul, politia, judecatoriile, spitalele publice, scolile publice. Ca tot va plangeti de dimineata pana seara de ele. Sa traim in anarhie.
   • 0 (0 voturi)    
    pentru @sempere (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 6:39)

    gogu [anonim] i-a raspuns lui sempere

    bai penliciule, te scoli la 2 noaptea sa-ti pupi in k..r sefii? sa-ti fie rusine!
    • 0 (0 voturi)    
     Obraznicia... (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 13:36)

     gaga [anonim] i-a raspuns lui gogu

     Obraznicia si inteligenta merg mana in mana...
   • 0 (0 voturi)    
    sariti sa aparati Guvernul (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 10:22)

    ana [anonim] i-a raspuns lui sempere

    Stau asa de serviciu la sediul PNL si fac "permanenta" ca pe vremea PCR.
    Va mai amintit telegramele de solidarizare cu Partidul si tovarasul Ceausescu? LIberali pe naiba, pfui!
   • 0 (0 voturi)    
    ESTI PRAF (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 10:33)

    GOGU [anonim] i-a raspuns lui sempere

    CARE GUVERN, CARE PARLAMENT, POLITIE etc. exista asa ceva?
    Anarhie este in gandurile tale.
    • 0 (0 voturi)    
     anarhie... (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 13:12)

     bibi [anonim] i-a raspuns lui GOGU

     http://ro.wikipedia.org/wiki/Anarhie
   • 0 (0 voturi)    
    esti un papagal (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 13:08)

    calin [anonim] i-a raspuns lui sempere

    ce am scris in subiect ... mai degraba cred ca esti unul interesat sa fii gicacontra la majoritatea populatiei acestei tari.
   • 0 (0 voturi)    
    Pupaciosule! (Joi, 31 ianuarie 2008, 14:17)

    Killer Monster [anonim] i-a raspuns lui sempere

    Esti vreun lingau de-al lui Furiceanu?
  • 0 (0 voturi)    
   Initiativa e moarta din fasa (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 9:45)

   Un sofer [anonim] i-a raspuns lui Sebi

   Semnati degeaba, pentru ca, in conformitate cu Constitutia, cetatenii nu au drept de initiativa legislativa in acest domeniu. In articol se face o confuzie, cand se afirma "Constitutia limiteaza dreptul cetatenilor la initiativa legislativa in cazul problemelor fiscale, al celor cu caracter international, amnistiei si gratierii.". De fapt, in Constitutie scrie "Nu pot face obiectul initiativei legislative a cetatenilor problemele fiscale, cele cu caracter international, amnistia si gratierea". Deci nu numai ca nu este adevarat ca dreptul cetatenilor s-ar limita la aceste domenii, ci tocmai acestea sunt excluse din posibilitatea de initiativa cetateneasca. Adica nu i s-a dat, ci i s-a luat.
   • 0 (0 voturi)    
    Tocmai asta e faza (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 12:30)

    Adrian [anonim] i-a raspuns lui Un sofer

    Odata ce taxa a fost scoasa din codul fiscal, ea poate fi eliminata cu ajutorul unei initialive cetatenesti. Pana acum era imposibil.
  • 0 (0 voturi)    
   SCOATEREA TAXEI AUTO (Sâmbătă, 2 februarie 2008, 20:31)

   TUDORI NICOLETA DIANA [anonim] i-a raspuns lui Sebi

   DE CE SUNTEM NEVOITI SA PLATIM TAXE ODATA CE AM INTRAT IN UNIUNEA EUROPEANA,DE CE PESTE TOT SE DA SPAGA?
  • 0 (0 voturi)    
   InmatriculariBulgaria (Sâmbătă, 15 martie 2008, 21:24)

   InmatriculariBulgaria [anonim] i-a raspuns lui Sebi

   Inmatriculam masini pe firma proprie in Bulgaria. Inmatricularea propriuzisa 250 - 300 E (asigurare + impozit + vama inclus), comisionul firmei (drumuri incluse) 300 E. Total 550 - 600 Euro. La fiecare an se platesc asigurarea, impozitul si revizia fara nici un fel de comision. Inmatricularea este definitiva. Oferim procura notariala prin care cedam drepturile masinii si contract intre parti cu stampila si semnatura. Detalii pe siteul www.InmatriculariBulgaria.ro email inmatricularibulgaria@yahoo.com tel 07224331944. Seriozitate! NU INMATRICULAM MASINI CU O PUTERE DE PESTE 120 KW.
 • 0 (0 voturi)    
  Unde e? (Marţi, 29 ianuarie 2008, 22:59)

  auras [anonim]

  Vreau s-o semnez.
  • 0 (0 voturi)    
   raspuns auras (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 12:28)

   cristina [anonim] i-a raspuns lui auras

   Avem Nevoie De Votul Tau Pentru Desfiintarea Taxei Auto De Imatriculare Intra Si Tu Te Rog Si Voteaza pe http://www.taxauto.go.ro Da Mai Departe
 • 0 (0 voturi)    
  alt subiect de interes in RO nu mai exista ? (Marţi, 29 ianuarie 2008, 23:20)

  Flo [anonim]

  Fratilor ...in Romania alt subiect decat taxa asta nu exista ??

  E buna nu e buna ...etc. E clar ca nici o taxa nu este "buna" ...dar din a transforma chestia asta cu taxa de inmatriculare intr-o tragedie nationala mi se pare exagerata .
  • 0 (0 voturi)    
   or mai fi (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 9:14)

   Nicky [anonim] i-a raspuns lui Flo

   Or mai fi alte subiecte, da pe noi ACESTA ne intereseaza!
  • 0 (0 voturi)    
   raspuns (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 9:44)

   liv [anonim] i-a raspuns lui Flo

   Pentru acest coleg:
   “ alt subiect de interes in RO nu mai exista ? (Marţi, 29 ianuarie 2008, 23:20)
   Fratilor ...in Romania alt subiect decat taxa asta nu exista ??
   E buna nu e buna ...etc. E clar ca nici o taxa nu este "buna" ...dar din a transforma chestia asta cu taxa de inmatriculare intr-o tragedie nationala mi se pare exagerata .”
   Colegule,
   te rog sa dai dovada de bun simt, daca tu doresti sa "platesti" talhariile astea numite taxe este treaba ta, plateste-le si-n locul nostru. Cred ca tu ori castigi banii foarte usor ( banuiesc ca esti "om de afaceri"), sau esti membru al unui partid. De asemenea este un drept al nostru sa nu fim de acord cu toate ineptiile si hotiile celor care ne guverneaza, ce zici ???? S-ar pute sa ai sit u dreptate cand spui ca nu ne mai guverneaza legile, asa este, guverneaza incompetenta, bunul plac, arbitrariul....iar baietii astia destepti ca tine (inginerii financiari, adica hotii) conduc turma asta de fraieri si platitori de taxe binevenite, poate vezi si taxa radio tv, etc…..
 • 0 (0 voturi)    
  asa e mai bine (Marţi, 29 ianuarie 2008, 23:26)

  Glock [anonim]

  sa inteleg mai bine: daca se aduna 100k voturi , taxa va fi eliminata de tot SAU se va calcula dupa noua formula explicata mai sus ? ?
 • 0 (0 voturi)    
  initiativa (Marţi, 29 ianuarie 2008, 23:28)

  cristi [anonim]

  cred ca in 30 min se strang de 5 ori mai multe semnaturi :)
  oricum, in prima faza trebuie asteptata decizia de miercuri, de iesire din fiscalitate.
  multumiri lui Diana pentru sugestiile legale.
  succes la semnat
 • 0 (0 voturi)    
  Hai in strada!!!!!!!!!! (Marţi, 29 ianuarie 2008, 23:33)

  Bogdan [anonim]

  Haideti sa iesim in strada sa-l dam jos pe ciobanu de Tariceanu!!!!!!!! Sa cada taxa cu tariceanu impreuna. Haideti sa facem dreptate!!!!!!!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  DA! (Marţi, 29 ianuarie 2008, 23:42)

  Geordan Corvette [anonim]

  Unde semnez?
  Cine tine listele?
  Hai..acum!
  • 0 (0 voturi)    
   semnati la http://www.taxauto.go.ro (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 13:32)

   suca [anonim] i-a raspuns lui Geordan Corvette

   Un prim pas ar fi sa votezi la

   http://www.taxauto.go.ro

   Vor aparea liste de semnare...
 • 0 (0 voturi)    
  come on ! (Marţi, 29 ianuarie 2008, 23:47)

  deraket [anonim]

  well ? let's do it
 • 0 (0 voturi)    
  hai la lupta cea mare (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 0:02)

  Radu [anonim]

  e momentul sa aratam vremelnicilor guvernanti ca poporul ESTE si ramine suveran in propria tara
 • 0 (0 voturi)    
  DA (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 0:21)

  andi [anonim]

  Ar trebui sa o facem. Macar le-am arata ca si noi existam
 • 0 (0 voturi)    
  Sa se puna pe hartie initiativa si sa se promoveze (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 1:06)

  Stanciu Radu [anonim]

  Aceasta initiativa legislativa cetateneasca trebui redactata de niste oameni competenti in legislatie (cei 10 care trebuie sa o reprezinte) si promovata pe canale media. Se infiinteaza standuri cu liste de semnaturi in centrele marilor orase din tara si se strang nu 100.000, ci 200.000 de semnaturi.

  De atata timp suntem neputinciosi ca popor sa ii controlam pe cei care ne conduc si ne lasam calcati in picioare, hai sa facem democratie ca in Grecia antica si sa iesim toti in strada sa ne spunem parerea. Nu in gura mare cu galagie, linistit si in scris pe liste de semnaturi.

  Haideti sa facem istorie in Romania si sa spunem "noi suntem poporul care stim ce e bine pentru noi, si voi sunteti administratorii care lucrati in folosul nostru si in acelasi timp si al vostru, dar nu in mod preferential".
 • 0 (0 voturi)    
  unde sa semnez? (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 8:22)

  eva [anonim]

  unde trebuie semnat?
 • 0 (0 voturi)    
  O solutie reala la problemele Romaniei (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 8:23)

  ABC [anonim]

  Avem nevoie de un sistem democratic asemanator cui digg.com si reddit.com unde putem vota legile Romaniei. Legile vor fi adoptate initial prin semnaturi offline iar in mandatul parlamentar urmator am putea duce in parlament reprezentati care sa voteze direct aceste legi in comformitate cu alegerea cetatenilor.

  Un asemenea proces ar ocoli sistemul politic corupt, am putea avea o alegere reala intre optiuni relevante.
 • 0 (0 voturi)    
  Metoda e mult mai simpla (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 8:55)

  George [anonim]

  Sunteti manipulati de media si de delasarea oamenilor carora le este greu sa puna mana sa citeasca.
  Problema este mult mai simpla.

  In 02.2008 Comisia E va da in judecata RO atat pt. mentinerea unei legi RO care este neconcordanta cu prevederile acquis-ului UE cat si pt. returnarea prejudiciului adus catatenilor romani, adica europeni, jecmaniti. Curtea de Justitie va dispune plata de catre RO a unei amenzi de cateva ME + o majorare de intarziere a eliminarii legislatiei neconforme calculabila zilnic, pana la eliminarea textului de lege. Proiectul de ordonanta nu este luat in calcul de catre CE. Pana va intra in vigoare (daca va intra) nici macar nu este citit de catre expertii CE. Nu au timp. La banii pe care ii iau, acolo chiar e cate una alta de munca.

  CE nu este interesata de taxele pe care le pune guv. RO atat timp cat nu intra in contradictie cu acquis-ul UE (taxa impusa trebuie sa se aplice in mod nediscriminatoriu tuturor bunurilor europene, inclusiv RO, din acea categorie). Principiul este ca atat timp cat poporul care a mandatat guv. il suporta, e problema guv sa impuna ce taxe vrea, chiar si pe cate fumuri scot cosurile de pe casa. Poporul prin mandatatii lui, parlamentul, poate schimba guv. in orice clipa si sa puna altul care va pune taxe cum s-au promis de catre politicieni cand au cerut mandat.

  Concluzia este: stati linistiti, guv stie deznodamantul acestei campanii media (publicitate la masinile noi pe banii din buget). Pentru ca amenda de cateva ME se plateste din buget, ca si returnarea taxei. Ei incearca cu acest proiect de OG doar sa evite tragerea la raspundere a ministrului de finante ca sa nu se indrepte spre el raspunderea platii celor cateva ME si sa stea la parnaie, ci sa indrepte vina catre mfinante, care nu a inteles bine ce a zis CE, deci vina e institutionala, deci sa plateasac bugetul mfinante.
  • 0 (0 voturi)    
   RE: Metoda este mult mai simpla (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 14:24)

   MLZ [anonim] i-a raspuns lui George

   Si mie mi s-ar parea cam ciudat (si dezamagitor) ca CE sa accepte o forma a legii care sa ramana in continuare DISCRIMINATORIE.

   Cred si eu ca ai dreptate. Onor Guvernul (si Parlamentul, ca nu vad pe vreunu din vreun partid declarand ceva contra...) e in stare sa joace la cacealma pana in ultima secunda, ... daca nu cumva si peste.

   Totusi nu inteleg de ce zici ca se muta raspunderea de la Ministrul Finantelor la Minister....!?!
 • 0 (0 voturi)    
  Alooooo!!! Prostimea!! (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 9:01)

  aa [anonim]

  Este o solutie acesta mobilizare cetateneasca!
  Daca n-am fi atat de lenesi, indolenti si atat de indiferenti fata semeni si chiar fata de noi atunci ne-am mobiliza si am arata ca se poate. Dar nu,.....noi preferam sa stam in fata televizorului cu berea in mana si spunem : AAAAAA!!! nu se poate domne'! Pai e Parlamentul! Mai bine sa induram ca tampitii!!!
  Mai bine sa platim ca dobitocii ca tot n-avem bani!
  Vai de mama noastra de prosti!!!
 • 0 (0 voturi)    
  Impotriva (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 9:11)

  Alois [anonim]

  Semnez orice initiativa care ar putea stopa nemernicia si incompetentza administrationala a acestor golani penelisti: semnatura electronica, semnatura pe liste de adeziune, orice.

  Nu sunt de acord sa mi se ia din banii mei, pentru ca nesimtitii de guvernanti liberali nu au fonduri pentru campanii propagandistice precum "marirea pensiilor".

  Incompetnta guvernatilor este reflectata de numarul si marimea taxelor.

  Sa oprim aceasta nesintire.
 • 0 (0 voturi)    
  ok (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 9:13)

  Nicky [anonim]

  Ok, deci ce facem? Nu se gaseste nici un ONG, avocat, partid mai de buzunar, publicatie mai obscura care sa vrea sa se afirme si sa incerce sa faca ceva util?
 • 0 (0 voturi)    
  de ce? (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 9:17)

  andrei [anonim]

  nu prea vad sensul scoaterii taxei ci doar al modificarii sale in sensul majorarii pentru autovehiculele vechi si scaderii pentru cele noi, pentru ca actuala formula e aberanta (masinile noi polueaza mai putin decat cele vechi, nu invers).
 • 0 (0 voturi)    
  Initiativa este sortita esecului (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 9:32)

  dan [anonim]

  "Constitutia limiteaza dreptul cetatenilor la initiativa legislativa in cazul problemelor fiscale". Stabilirea impozitelor si taxelor reprezinta probleme fscale, asadar este exclusa initiativa legislativa cetateneasca in aceasta sfera.
  • 0 (0 voturi)    
   pentru dan (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 11:05)

   Radu [anonim] i-a raspuns lui dan

   ai citit macar legea care e pusa de HN impreuna cu articolul?
   acolo scrie asa:

   (2)Initiativa legislativa a cetatenilor se exercita printr-o propunere legislativa întocmita în temeiul art. 74 din Constitutie, republicata, în domeniul legilor organice sau ordinare, iar în temeiul art. 150 din Constitutie, republicata, în domeniul legilor constitutionale.
 • 0 (0 voturi)    
  raspuns (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 9:40)

  liviu [anonim]

  Pentru acest coleg:
  “ alt subiect de interes in RO nu mai exista ?
  Fratilor ...in Romania alt subiect decat taxa asta nu exista ??
  E buna nu e buna ...etc. E clar ca nici o taxa nu este "buna" ...dar din a transforma chestia asta cu taxa de inmatriculare intr-o tragedie nationala mi se pare exagerata .”
  Colegule,
  te rog sa dai dovada de bun simt, daca tu doresti sa "platesti" talhariile astea numite taxe este treaba ta, plateste-le si-n locul nostru. Cred ca tu ori castigi banii foarte usor ( banuiesc ca esti "om de afaceri"), sau esti membru al unui partid. De asemenea este un drept al nostru sa nu fim de acord cu toate ineptiile si hotiile celor care ne guverneaza, ce zici ???? S-ar pute sa ai sit u dreptate cand spui ca nu ne mai guverneaza legile, asa este, guverneaza incompetenta, bunul plac, arbitrariul....iar baietii astia destepti ca tine (inginerii financiari, adica hotii) conduc turma asta de fraieri si platitori de taxe binevenite, poate vezi si taxa radio tv, etc…..
 • 0 (0 voturi)    
  raspuns (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 9:43)

  liviu [anonim]

  Pentru acest coleg:
  “ alt subiect de interes in RO nu mai exista ? (Marţi, 29 ianuarie 2008, 23:20)
  Fratilor ...in Romania alt subiect decat taxa asta nu exista ??
  E buna nu e buna ...etc. E clar ca nici o taxa nu este "buna" ...dar din a transforma chestia asta cu taxa de inmatriculare intr-o tragedie nationala mi se pare exagerata .”
  Colegule,
  te rog sa dai dovada de bun simt, daca tu doresti sa "platesti" talhariile astea numite taxe este treaba ta, plateste-le si-n locul nostru. Cred ca tu ori castigi banii foarte usor ( banuiesc ca esti "om de afaceri"), sau esti membru al unui partid. De asemenea este un drept al nostru sa nu fim de acord cu toate ineptiile si hotiile celor care ne guverneaza, ce zici ???? S-ar pute sa ai sit u dreptate cand spui ca nu ne mai guverneaza legile, asa este, guverneaza incompetenta, bunul plac, arbitrariul....iar baietii astia destepti ca tine (inginerii financiari, adica hotii) conduc turma asta de fraieri si platitori de taxe binevenite, poate vezi si taxa radio tv, etc…..
 • 0 (0 voturi)    
  Codul de procedura penala (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 9:54)

  Cristina [anonim]

  Schimbarile in CPP de dupa cazul Remes ne afecteaza mai mult la buzunar decat taxa auto. Pe multi ar fi speriat daca se puteau da la televizor flagrante. Dar deh, nu judecam noi asa departe, din moment ce au fost atat de putini la referendum. Chestia asta ca trebuie musai sa mergem cu masina la servici seamana cu indicatorul de transformare din taran in orasean - haina de piele si lantisorul de aur. Ne-am luat un nou ragnet de masina ca sa mergem cu ea, nu ca sa ne contopim cu poporul care ajunge, mai repede, cu metroul. Londonezii nu gandesc asa. Ii taxeaza pentru cat merg prin Londra. Ma intreb cum or fi acceptat danezii sa le puna taxa de 180% la cumpararea unei masini. Ce fraieri... E adevarat ca au gradinite si terenuri de sport si aer curat si in materie de asistenta sociala cam tot ce va puteti inchipui.
  • 0 (0 voturi)    
   Nu toata lumea e din Bucuresti (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 11:05)

   Stoewer [anonim] i-a raspuns lui Cristina

   Tipic raspuns al unui bucurestean, care crede ca Romania se termina la Ciorogarlai.

   As merge si eu cu metroul la servici, daca as avea aici in Iasi asa ceva. Dar nu este. Si nici in celelalte localitati ale restului Romaniei (cam 85% din populatie).

   Daca ne gandim la orase pana in 40.000 locuitori, in mare parte acolo nu exista nici macar transport in comun.

   Plus, un fapt statistic necunoscut maselor utilizatoare de internet, avem 50% populatie rurala. Sa-i condamnam sa stea pe veci acolo, cu carutza? Si din cand in cand sa li sa permita sa vina la Amzei, Matache si Drumul taberei cu legume si verdetzuri?
   • 0 (0 voturi)    
    romania nu este doar bucuresti (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 13:37)

    suca [anonim] i-a raspuns lui Stoewer

    superb raspuns!
    BRAVO!
  • 0 (0 voturi)    
   Re: Codul de procedura penala (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 14:29)

   MLZ [anonim] i-a raspuns lui Cristina

   Cu modificarea CPP ai dreptate! E mult mai grav!

   Cu "chestia ca trebuie musai sa mergem cu masina" iar te inseli. Singurul lucru care TREBUIE este sa nu-mi zica mie altcineva ce sa fac (in ideea ca eu sunt ignorant si deci stie el ce e bine/fericirea), atat timp cat nu-i incalc niciun drept.

   Cu Londra, te inseli. "Congestion Fee" nu se aplica decat in buricul-buricului Londrei (cum ar veni, proprotional, la noi - in careul Magheru - Pta Victoriei - Calea Victoriei - Unirii). In plus, motocicletele n-o platesc pt ca ele nu fac "congestion", etc.
 • 0 (0 voturi)    
  hai sa dam mana (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 10:08)

  marian [anonim]

  hai sa dam mana cu mana sa bagam o semnatura ...............in Bacau unde se poate semna :)
 • 0 (0 voturi)    
  Si eu semnez (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 10:20)

  m [anonim]

  Daca se tine hotnews de treaba... o sa urmaresc subiectul asta. Daca nu o fac atunci nu mai are rost sa intru pe portalul asta pentru ca inseamna ca doar se tin "rebeli"
 • 0 (0 voturi)    
  taxa (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 10:34)

  nice [anonim]

  cine facea acea lista cu 100 000 de semnaturi ?semnez si eu si conegii mei din Onesti Jud. BACAU. astept un raspuns pe email. Cu stima Nita Liviu
 • 0 (0 voturi)    
  Votez pentru eliminarea Taxei Auto (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 10:40)

  Marius [anonim]

  Bine spus Alois:
  "Incompetnta guvernatilor este reflectata de numarul si marimea taxelor".
 • 0 (0 voturi)    
  nu e mai simplu asa...? (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 10:55)

  zambara [anonim]

  Nu e mai simplu sa-l luam de urechi pe unul din parlamentarii care ne reprezinta in judet si sa-l punem sa redacteze si sa depuna el in parlament initiativa legislativa decat sa ne apucam de o munca de chinez ca sa strangem cele 100.000 de semnaturi?. Amintiti-va ca de-a lungul timpului au mai fost initiative cu strangerea de semnaturi si nu s-a materializat nici una. Conditiile impuse pentru realizarea unei initiative legislative a cetatenilor sunt atat de restrictive tocmai pt. ca asa a fost ideea.

  Sunt totusi cateva sute de parlamentari in tara asta. Chiar niciunul sa nu poata fi convins sa asculte ce vrea electoratul pe care il reprezinta? Decat sa ne chinuim cu adunarea de 100 000 de semnaturi mai bine din fiecare judet sa se adune cate 10-20 de oameni si sa-l i-a pe sus cu fulgi cu tot pe parlamentarul din judet si sa-l puna sa scrie si sa depuna in parlament initiativa.
 • 0 (0 voturi)    
  Taxa auto (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 11:28)

  gabi [anonim]

  MArii justitiari de la realitatea sunt de fapt niste magari in goana dupa rating. Ii doare pe ei undeva de taxa asta. Daca erau jurnalisti adevarati mergeau si faceau reportaje de exemplu in Belgrad sa filmeze si sa arate la toata lumea ce harburi circula acolo pe strada, sa puna in balanata toate aspectele nu doar chestiile care ridica ratuingurile cu toti analfabetii ajunsi peste noapte legiutori, toti bisnitaarii de masini din vitan ajung deodata, gratie acestei televiziuni relitatea, legiuitorii tarii. Taxa auto si-a facut treaba pana acum si ar fi trebuit lasata asa cum era. Toti vor salarii mari, profesorii intra in greva ca vor marirer de 50%. Unde pana mea s-a mai vazut crestere salariala pe linie de 50%? Ar trebui toti cei care lucram la patroni sa iesim in strada si sa facem si noi greve contra acestor bugetari adevartii declansatori ai spiralei inflationiste.
  • 0 (0 voturi)    
   Eronat (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 13:18)

   Toma N [anonim] i-a raspuns lui gabi

   Toate televiziunile sunt in goana dupa rating ca altfel nu ar putea supravietui.
   La Belgrad se pot filma si multe alte lucruri care nu el dorim aici. Dar se pot populariza si alte mijloace de protectie a mediului existente in V Europei, inclusiv metode de taxare. Aceasta taxa contravine regulilor de baza ale pietei libere Europene in care ne-am inghesuit sa intram si nu are legatura cu poluarea ci cu protectia grupului de afaceri al lui Tariceanu si a lui personal. Daca ii chinuia grija mediului, taxa trebuia conceputa sa exista proportionalitate intre cat poluez/cat platesc: PENTRU TOATA LUMEA fara discriminare si nu pentru cat am intentia sa poluez (daca am cumparat azi masina si in 3 zile am dat cu ea de gard nu-mi da nimeni taxa inapoi ca n-am folosit-o 20 de ani) si nu numai cu masina cumparata din alta parte de parca seconhand din Ro scot pe teava de esapament aerosoli de musetel. De acord ca pomenile guvernamentale obtinute prin santaj la care PNL s-a aliniat cu mare drag numai sa nu-si piarda Tariceanu scaunul, sunt generatoare de inflatie, care abia incepe sa-si arate coltii.
   • 0 (0 voturi)    
    Oare (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 15:31)

    gabi [anonim] i-a raspuns lui Toma N

    Oare cum naiba observati voi ca aceasta taxa ii protejeaza afacerile lui Tariceanu?
    Exista vre-o marca auto scutita de la taxa? Nu mai prindeti fratilor din zbor toate gogosile vehiculate, incercati sa mai judecati si cu capul vostru si nu va mai lasati manipulati. Aceasta taxa de prima inmatriculare in ro se aplica tuturor marcilor auto si punct. Mie imi pare rau ca nu a ramas taxa in forma in care e in vigoare pentru ca asta noua e mai nedreapta. De acord ca mai trebuie lucrat la ea astfel incat sa reprezinte real poluarea, eventual sa fie bagata in pretul carburantilor dar daca se facea asa nu se mai tempera comertul cu vechituri. Deci forma ideala de taxare era cea care taxa vechiturile si pe care din pacat UE ne obliga sa o schimbam.
    • 0 (0 voturi)    
     oare (Duminică, 3 februarie 2008, 17:05)

     Gabitza [anonim] i-a raspuns lui gabi

     OARE tu esti prost sau faci patre din gasca lui taricica?
     Locuesc undeva langa granita cu Ungaria si vad cum vin Bulgari si cara masini pe platforme. Zilnic trec sute de masini din vest spre Bulgaria OREA la ei de ce se poate? Unguri si Polonezi au avut si ei taxe la inceput acuma nu mai au si restituie bani la cei ce le-au platit.OARE la alti se poate? Si la noi nu OARE de ce NU SE POATE? PE EI FRATILOR SI PE MAMA LOR DE HOTI!!
 • 0 (0 voturi)    
  taxa auto (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 11:34)

  TheRock [anonim]

  Degeaba se aduna 100 000 de semnaturi.Gunoaiele din guvern tot nu vor vota anularea taxei.de ce?Pentru ca exista interese materiale.Ne agitam degeaba.Nu avem o clasa politica responsabila ci niste ciobani pusi pe inavutire pe spinarea poporului.Asa va fi tot timpul.
 • 0 (0 voturi)    
  Trebuie semnat,dar.. (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 12:16)

  Victor [anonim]

  ..ce face ACR?
  De fapt ei ar trebui sa fii primii care sa reprezinte si sa se implice ptr.interesul membrilori sai?
  Sau ei exista numai ptr.incasari?
  ACR ar trebuie sa se ocupe de aceste semnaturi!
  ADAC face orice in interesul membrilori(chiar si nesolicitati )
 • 0 (0 voturi)    
  Petitie on-line impotriva taxei auto! (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 12:31)

  Daniel [anonim]

  Semnati impotriva taxei auto - aberanta, cretina, ilogica!

  http://www.petitiononline.com/dm862289/petition.html

  Popularizati aceasta petitie - trimiteti linkul prietenilor!
 • 0 (0 voturi)    
  Poluarea in Romania (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 12:38)

  Green [anonim]

  Stiu ca o sa-mi sara toata lumea in cap, dar dati un search pe Google care sunt taxele de mediu in celelate tari europene si o sa vedeti ca de exemplu in Franta, la o masina noua se poate ajunge si la 3000 de eur.
  Intrati pe orice site de masini din Franta si o sa vedeti ca orice model e mai scump cu 2-3 mii de eur, tocmai datorita taxelor mari pe care le au.
  Nu pot sa zic ca nu mi se pare mult si ca e destul de dificil sa dai atatia bani la stat, dar suntem in UE, trebuie sa ne conformam regulilor, ca toate celelalte tari membre. In plus, orice strain care vine in Bucuresti ramane uimit de masinile care umbla pe strazile metropolei noastre. Vrei masina mare, motor mare (orice > 2l), poluare mare, atunci plateste.
  Cred ca adevarata problema nu e taxa in sine, ci ce o sa se faca cu acesti bani....
  • 0 (0 voturi)    
   Ma tu esti Tariceanu (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 13:19)

   Eu [anonim] i-a raspuns lui Green

   Scriu unii la comanda. Ai luat o prima Green? Ca daca nu esti Tariceanu cere jupanului motociclist o prima.
   Ia spune tu ce salariu mediu este in Franta. Compara taxele cu salariul mediu in tarile europene. De unde sa tot platim taxe daca salarile sunt de zece ori mai mici ca in UE?
   Ia vezi ce accize se platesc la benzina si motorina in Romania. Cred ca o mica parte din aceste accize ar plati orice taxa de mediu.
   "suntem in UE, trebuie sa ne conformam regulilor" zici tu, bine ne conformam regulilor privind plata taxelor, dar de ce nu ne conformam regulilor privind salariul minim in tarile UE? Sa avem si noi salariu minim ca ei si atunci sa stam de vorba privind taxele.
   Sunt multe masini in Romania si asta inseamna ca trebuie sa platim taxe mai mari?
   Ma tu esti Tariceanu.
   • 0 (0 voturi)    
    Eu (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 13:41)

    Victor [anonim] i-a raspuns lui Eu

    In Germania se plateste impozit anual auto :
    Euro1:15,13; E2:7,36; E3:6,75 la 100 ccm,iar ptr.Euro4 esti scutit 2 ani.
    Dar sa compar Germania cu Romania(cum spui si tu salariul,sistemul)ar fi cea mai mare nesimtire din partea mea.
    Aici este vorba de impozit,ceeace cred ca si voi in Ro.platiti un anumit impozit anual!
    • 0 (0 voturi)    
     Germania (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 15:26)

     green [anonim] i-a raspuns lui Victor

     Germania nu cred ca este un exemplu bun pentru tot ce tine de masini pentru ca exista facilitati multiple datorate industriei constructoare de masini.
     Cred ca cel mai elocvent exemplu este faptul ca autostrada este gratis.
     Dar cred(sunt aproape sigur) ca exista o taxa de mediu pentru prima inmatriculare, dar probabil ca este trasparent procesul pentru ca intra in pretul de vanzare (ca si in Franta).
     • 0 (0 voturi)    
      Germania (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 16:14)

      Victor [anonim] i-a raspuns lui green

      Da,este 25 Euro!
   • 0 (0 voturi)    
    Salarii Romania (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 15:23)

    Green [anonim] i-a raspuns lui Eu

    Intr-adevar nu cunosc salariul mediu pe economie in Romania, dar poti sa iti zic ca din generatia 25-30 de ani pe care o cunosc eu majoritatea au salarii europene(la nivel de studii superioare). Salariul mediu in Franta cred ca se invarte pe la 1500 de eur pentru cei cu studii superioare.
    Cunosc pe cineva in Spania, doar cu liceul care are un salariu de 800 de eur(asambleaza calculatoare). Cunosc alte persoane care locuiesc in Paris, cu studii superioare si se invart la 1500 de eur. In plus, poate salariile sunt mai mari, dar la ei chiriile sunt mult mai mari, la fel si asigurarile(numai cea obligatorie la masina e cateva sute de eur). Si mancarea... o sa dau numai un exemplu, o paine este peste 1 eur....
    Conform regulei de calcul a taxelor de inmatriculare pentru o masina din 2004, motor de 1.5 cu euro 4 platesti aprox 400 de eur taxa de poluare. Personal nu mi se pare o suma mare, DACA, repet DACA as stii sigur ca acesti bani se duc unde trebuie.
    Intr-adevar, benzina e scumpa, dar este scumpa peste tot. Asta e perioada actuala, criza acuta de petrol.
    Romanul trebuie sa inteleaga ca daca vrea nivel de trai precum germanul sau francezul trebuie sa plateasca. Nu vine nimic de-a gata, gata am platit impozitul la stat, mi se cuvine totul pe tava.
    Atitudinea fata de aceasta taxa este exact aceeasi ca cea fata de plata autostrazii. Vrem autostrada, dar noi nu platim nimic, doar am platit impozite... Stim bine ca in Franta, Italia si Spania se plateste, si inca bine, autostrada. Si ei nu mai zic nimic...
    La sfarsitul anului trecut Franta a majorat taxele pe emiisile poluante ale masinilor. Si care a fost reactia francezului de rand? Au fost bucurosi ca cineva se gandeste la mediu, la protejarea acestuia, chiar daca implica ca ei sa plateasca mai mult la taxe.
    Cum ziceam si la inceput, cred ca problema majora nu este taxa in sine ci cum o sa se cheltuiasca acesti bani!
 • 0 (0 voturi)    
  unde se poate semna? (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 12:49)

  semnatar [anonim]

  unde se poate semna?
 • 0 (0 voturi)    
  Alta initiativa (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 13:13)

  Nepriceputeanu [anonim]

  Am si eu o initiativa legislativa cetateneasca si care nu este nici fiscala, nici cu caracter international, nici amnistie si nici gratiere. Propun ca Tariceanu sa-si dea demisia. Oare se strang 100.000 de semnaturi?
  • 0 (0 voturi)    
   Ai sansa sa devi eroul natiunii.... (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 13:47)

   Victor [anonim] i-a raspuns lui Nepriceputeanu

   iar d.p.d.v a 100000 de samnaturi cred ca nu trebuie sa-ti faci griji.
   Cred ca nu gresesc daca dau un pronostic de cel putin 7 milioane.Incearca!
 • 0 (0 voturi)    
  aberatie de taxa (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 13:20)

  Adrian Matei [anonim]

  Nu se pot compara taxele din alta tari cu cele de la noi pentru nici veniturile cetatenilor nu sunt aceleasi. Sa se plateasca taxa de mediu anual, la fel ca impozitu, nu in avans pe 20 de ani ! De unde le vin aceste idei aberante guvernantilor care nu vor decat sa ne ia bani, cat mai repede, cat mai multi.
 • 0 (0 voturi)    
  e corect asa? (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 15:03)

  ASTEPT BANII [anonim]

  Cat de corect vi se pare? am platit aproximativ 1000 euro - taxa prima inmatriculare pentru o masina euro4. Cu banii mei ce face guvernul? II da altuia care prin programul Rabla isi ia un Logan euro 3
  Asta da taxa de mediu
  • 0 (0 voturi)    
   1000 eur taxa - > motor 2l (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 16:57)

   Green [anonim] i-a raspuns lui ASTEPT BANII

   Daca ai platit taxa de 1000 de eur inseamna ca motorul este 2 l :). Chiar aveai nevoie de ei? 100cp nu erau suficienti? Trebuiau sa fie > 130?
 • 0 (0 voturi)    
  hai s-o dam jos (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 18:47)

  dan [anonim]

  unde trebuie sa semnez?
 • 0 (0 voturi)    
  Tractiune Animala (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 19:47)

  Prepelita [anonim]

  Magarul,Calul si Boul trage la caruta - Taxat de roman pentru hrana si grija ce o primeste.
  Romanasul - tractat de mai multi CP (cai putere) plateste taxa lui Tariceanu pentru ca este guvernant.
 • 0 (0 voturi)    
  Si eu! (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 20:51)

  Mos Craciun [anonim]

  Daca se poate haideti sa rostogolim mai departe bulgarele. Daca se poate anula aceasta lege sau macar valoarea taxei sa fie adaptata realitatii romanesti haideti sa aratam ca putem schimba lucrurile.
  Astept si-n Iasi sa se miste lumea din eternul somn.
 • 0 (0 voturi)    
  deci... (Miercuri, 30 ianuarie 2008, 21:23)

  322nebuni [anonim]

  deci da o lege 322 nebuni si trebuie 100 000 de oamnei normali sa o repare
  Asta imi aduce aminte cu aia "arunca un nebun o piatra in balta si ...."
 • 0 (0 voturi)    
  scrieti la UE! (Joi, 31 ianuarie 2008, 1:10)

  resp [anonim]

  Scrieti oficialilor UE sa nu se lase pacaliti de guvernantii nostrii.
  Nu ne putem astepta la nimic bun de la niste smecheri ordinari. Banditii tot banditi. Trebuie sa reclamam in continuare taxa la UE. Sa nu ii slabim pina nu se renunta total la taxa.
  Puneti mina si scrieti la urmatoarele adrese. Nimeni nu o sa o faca in locul nostru.
  Din ceea ce s-a scris aici in forum si din Cotidianul, iata adresele unde deduc ca trebuie sa scriem si sa reclamam la UE (6 adrese/ institutii):
  1) Comisia Petitii a Parlamentului UE
  Parlement europeen Commission des petitions Secretariat, Rue Wiertz B-1047 BRUXELLES, e-mail: petitions@europarl.europa.eu
  2) Comisia Europeana
  Commission of the European Communities (Attn: Secretary-General), B-1049 Brussels, Belgium e-mail: SG-PLAINTES@ec.europa.eu.
  3) Comisarul pt Protectia Consumatorului, dna Kuneva, la Comisia europeana
  4) Comisarul pt taxe si vami, dl Laszlo Kovacs, la Comisia europeana, e-mail: Laszlo.Kovacs@ec.europa.eu
  5) Presedintele Parlamentului European, dl Hans-Gert Poettering, e-mail: hpoettering@europarl.eu.int
  6) Curtea de Justitie a Comunitatilor Europene
  Palais de la Cour de Justice, Boulevard Konrad Adenauer Kirchberg L-2925 Luxembourg, tel.: (352) 4303.1,
  fax: (352) 4303.2600, Internet: http://curia.europa.eu/

  Scrieti in loc sa va lamentati la nesfirsit. Daca Ungaria si Polonia au fost condamnate, inseamna ca exista jurisprudenta si hotii nostrii de la guvernare pot fi pusi la punct. Se poate scrie in limba romana si direct pe mail.
 • 0 (0 voturi)    
  ideile conducatorilor iubiti (Joi, 31 ianuarie 2008, 10:13)

  mouse [anonim]

  Nu mai are sens sa etalez lipsa de logica a taxei in forma propusa ... vad ca multi au facut-o. Am si eu o intrebare retorica: Oare nu s-au gandit niciodata in ultimii 20 de ani conducatorii iubiti ca alternativa la circulatia auto excesiva ar fi mijloace de transport eficiente??? Ia sa ne gandim cam cate statii de metrou s-au mai facut in 20 ani? Cam care e fluenta si eficienta mijloacelor de transport din capitala??? Eu am nesansa sa fiu provinciala si .... guess what ... din Galati la Brasov nu e nici un tren!!!! de la Galati la Constanta 1 pe saptamana!!! .... inainte erau (acu' vro 15 ani) ... pai sansa e sa ai masina nu? Si care e planul de scadere a poluarii auto daca nu ai alternativa??? ... si cate piste serioase de biciclisti exista in Romanica? Deci intrebare: ce alternativa avem? - in conditiile in care viata moderna inseamna mult mai multa miscare si circulatie dintr-un punct A in B. ... Taxa asta evident va servi acoperirii bugetului, pensiilor, intaririi leului si altor politici populiste care o sa-i atraga pe alegatori. Pe mine NU
 • 0 (0 voturi)    
  verificarile periodice (Joi, 31 ianuarie 2008, 13:46)

  Adi [anonim]

  Faceti sa dispara spagile de la verificarile periodice, si o sa rezolvati cu adevarat problema de mediu, nu adaugati taxe aiurea ca sa imbogatim conducerea.
  Cum poti s-o numesti taxa de mediu cand o masina de 15 ani vechime cu motor de 2.5 L are taxe de DOAR 2.500 eur ????? Ma duc sa-mi cumpar un tab...
  Oare parlamentarii nostrii cred ca schimband denumirea taxei ne va schimba si noua opinia despre datul banilor aiurea la stat? Cat de cretini ne pot considera?
  Cei mai mari contribuabili la aceasta taxa, sigur nu sunt tampiti si au muncit(uneori) din greu pentru a-si putea achizitiona o masina.
  Cele mai multe tari ofera bani inapoi cumparatorilor de masini nepoluante... la noi nu mai conteaza...pot sa am si vele...
  Taxa e menita doar sa aduca un venit cuiva nu sa rezolve o problema...
 • 0 (0 voturi)    
  raspuns cristina (Joi, 31 ianuarie 2008, 16:01)

  cristi [anonim]

  draga bucurestiul nu inseamna romania.daca si tu om obisnuit crezi asta inseamna ca nu mai avem nici o sansa.daca esti curioasa sa te plimbi putintel prin tara,cam 70% din ea inseamna dacia 1300,gropi,drumuri desfundate si oameni apatici.crede-ma am facut 2 ani distributie prin tara si m-am speriat chiar si eu care banuiam cam la ce sa ma astept.aveti noroc doar ca acolo la voi s-a rasturnat caruta cu hoti.atit si nimic mai mult
 • 0 (0 voturi)    
  Proverb polonez:Satu arde baba se cheaptana. (Vineri, 1 februarie 2008, 18:12)

  Mirciuc [utilizator]

  De ce atita eforturi pentru nimic. De ce ne pierdem in fleacuri.

  Taxa nu trebuie anulata. Luta e fara rezultat. TAXA DE MEDIU A AUTOVEHICOLELOR LA PRIMA INMATRICULARE trebuie sa fie realmente o taxa de protejare a mediului valabila pentru orice autovehicol intrat in circulatie. Ca este MADE IN ROMANIA ori ANYWHARE la inmatriculare pentru circulatie IN PARCUL AUTO RO este normal ca proprietarul sa contribuie din start la protejarea mediului numai in raport cu gradul de poluare a autovehicolului (emisii conform fabricantului) si recalculul acestei taxe daca autovehicolul mai este in circulatie dupa perioada garantata de fabricant pentru emisiile conform cartii tehnice).
  Aceasta taxa prin lege sa fie alocata programului RABLA.

  DAR AS APRECIA CA TOT ACEST EFORT MEDIA SI NU NUMAI SA FIE CANALIZAT LA ABROGAREA CONSTITUTIEI SI ELABORAREA ALTEIA, IN ASA FEL CA SISTEMUL INSITUTIONAL SA FIE CIT MAI APROPIAT CELUI USA - SI CARE DE ALTFEL ESTE DESTUL DE POPULAR CETATENILOR ROMANIEI DARORITA FAPTULUI CA FILMELE AMERICANE AU FACUT PARTE IN MOD CONTINUU DIN PORTIA DE CULTURA ACCESIBILA DUPA CADEREA IMPERIALISMULUI STALINIST, cadere care de altfel nu poate fi arogata de Gheorghiu-Dej ori de N.Ceausescu ci este urmarea directa a Pactului de la Yalta - 20 de ani statele ocupate de URSS in 1944-1945 vor contribui la refacerea URSS secatuita de razboi.
 • 0 (0 voturi)    
  dezamagire (Luni, 4 februarie 2008, 19:57)

  adrian todorache [anonim]

  un lucru e cert pe lumea asta !!!!
  cat traiesc nu mai votez pnl-ul !!! si luati aminte domnilor vizati ca nu sunt singurul din tara asta.... tariceaunu va trage pe toti in jos... sunteti in cadere libera...
 • 0 (0 voturi)    
  taxa auto (Joi, 7 februarie 2008, 12:38)

  romeo [anonim]

  O mare porcarie gasita de hahalerele guvernamentale care se imbuiba de la contribuabilii de rind, le cresc averile, afacerile in acelasi timp cu burtile...! Aveti idee de cite ori merg parlamentarii in strainatate pe banii nostri...? Aveti idee cite proprietati au parlamentarii in tara si in strainatate...? Aveti idee cite conturi bancare au in tara si in strainatate...? Aveti idee din cite accidente se intimpla in tara, citi dintre cei implicati in accidente sunt odoare de parlamentari...? Aveti idee cite masini detin parlamentarii si cit de scumpe sunt...? Stiti ca tot ce este mai rau in tara asta poate fi tradus _PARLAMENTAR_ Haideti incet, incet sa incepem sa-i palmuim - e doar un pas - votati NU
 • 0 (0 voturi)    
  taxa auto (Marţi, 20 mai 2008, 19:22)

  parfanovici emilian [anonim]

  Oameni buni,daca va aduceti aminte,pe vremea lui ceaus,eram aproape toti romanii obligati,sa avem DACIA,doar un numar mic de romani puteau avea alte automobile.Eu propun sa dea o ordonanta de guvern ..TOVARASUL TARICEANU,prin care sa fim toti obligati sa cumparam ...CITROEN, si DACIA LOGAN,si s-a rezolvat problema cu taxa.Poate sa doarma linistit dupa aia,ca e merge afacerea.Si mai propun,ca toti romanii care am strans din f..d,sa luam si noi cate o masina cat de cat buna la un pret acceptabil de afara,safacem parcuri auto in fata palatelor de finante si sa le lasam parcate acolo.Banuiesc cale ar trbui prea multe masini de tractare ,sa le poata ridica de acolo...:)))
 • 0 (0 voturi)    
  aceeasi taxa dar cu un alt nume (Duminică, 21 septembrie 2008, 11:09)

  iza [anonim]

  I-au schimbat doar denumirea, pt. ca taxa e aceeasi doar denumita altfel.Ma intreb cum se face ca tot 2000euro am platit pentru masina mea si asta duce ce au sustinut ca au scos-o


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by