Premieră în județul Constanța, după ce Protecția Consumatorului a cerut închiderea magazinului unui mare retailer, pentru abateri repetate, între care și pentru practici comerciale incorecte, scrie Mediafax. Societatea a primit și o amendă uriașă.

SupermarketFoto: AGERPRES

Potrivit șefului OPC Constanța, Horia Constantinescu, mai multe controale care au vizat magazinele de tip băcănie, atât mici comercianți, cât și mari retaileri, au avut loc în ultima perioadă în Eforie, Nord și Sud, și în Techirghiol.

Mai multe magazine au fost oprite temporar de la prestarea de servicii.

Printre acestea, pentru abateri repetate, a fost sancționat și magazinul unui mare retailer din Eforie Nord. Între abaterile constatate au fost unele cu privire condițiile de depozitare, cu produse ținute la temperaturi neconforme, cu potențial periculos pentru consumul uman, și abateri la practici comerciale incorecte, produse precum "3+1 gratuit" fiind mai scumpe decât dacă ar fi fost achiziționate la bucată.

Aici, comisarii OPC au aplicat o sancțiune uriașă și au propus și închiderea acestuia pentru cel puțin jumătate de an.

"Pentru abateri repetate, atât la Ordonanța 21, cât și la legea practicilor comerciale incorecte, a fost sancționat cu 65.000 de lei amendă, oprirea temporară a liniei gastro și propunere de închidere de la 6 luni la un an, către regională. Este o premieră când se solicită închiderea unui hypermarket", a declarat șeful OPC Constanța, Horia Constantinescu.