Senatul a aprobat miercuri o initiativa legislativa care prevede reducerea TVA-ului la alimentele de baza pana la 5% si creste accizele la produsele de lux. Proiectul de lege este semnat de catre cinci senatori PSD si a fost adoptat de Camera Superioara cu 44 de voturi pentru, 16 impotriva si 16 abtineri. Senatorii PSD si PRM au votat pentru, liberalii impotriva iar democrat-liberalii s-au abtinut.

Initatorii proiectului de lege sunt senatorii Ilie Sarbu, Doina Silistru, Petre Daea, Sever Ster si Liliana Tomoioaga. Proiectul de lege prevede reducerea TVA-ului la 5% pentru alimentele de baza si, pentru a ajuta Guvernul, propune majorarea accizelor la produsele de lux si tutun. De asemenea, senatorii propun ca pensiile sub 15 milioane lei vechi sa nu fie impozabile.

Proiectul de lege nu este sustinut de Guvern dar in cadrul comisiilor de specialitate a primit aviz favorabil iar plenul Senatului l-a adoptat.

Intiativa social-democratiilor urmeaza sa treaca in dezbatere la Camera Deputatilor care este forul decizional in acest caz.