Sunt câteva branduri de renume atunci când vine vorba de televizoare și, dacă întrebi pe oricine, probabil va începe enumerarea acestora cu Samsung, urmând a mai adăuga, probabil, Sony, LG, Philips sau Panasonic. Și cam aici se oprește lista. Există, evident, zeci de alți producători, low cost sau chiar brand-uri cu renume, dar piața din România este împărțită, în general, între cei cinci amintiți anterior. Cel puțin piața televizoarelor de calitate certă.

Pentru a vedea și mai clar preferințele românilor când vine vorba de televizoare, putem verifica într-un mod foarte la îndemână, apelând la funcționalitățile și filtrele paginilor web ale marilor retaileri online. De exemplu, o incursiune pe site-ul eMAG, la categoria televizoare, ne poate da o idee despre preferințele clienților români.

Așadar, la categoria televizoare, ordonând produsele conform filtrelor oferite de platforma eMAG după „cele mai populare” ne relevă un amănunt interesant: trei dintre cele mai populare patru modele de televizoare - lesne de intuit că sunt și printre cele mai vândute / cumpărate - sunt televizoare Samsung. Trei din patru, așadar, și, dacă mergem cu lista mai departe, producătorul coreean mai are încă alte patru modele în Top 10 cele mai populare televizoare. Așadar, 7 dintre cele mai populare modele de televizoare de pe eMAG, sunt televizoare Samsung.

Cel puțin la ora redactării acestui articol (în plină campanie de Paște - Easter Sales), aceste șapte televizoare Samsung din top sunt următoarele (numărul din fața fiecăruia reprezintă locul în clasamentul primelor 10 cele mai populare):

1. Televizor LED Curbat Smart Samsung, 123 cm, 49NU7302

3. Televizor LED Smart Samsung, 100 cm, 40NU7122

4. Televizor LED Curbat Smart Samsung, 138 cm, 55NU7302

7. Televizor LED Smart Samsung, 108 cm, 43NU7192, 4K, Ultra HD

8. Televizor LED Smart Samsung, 138 cm, 55NU7402, 4K Ultra HD

9. Televizor LED Samsung, 80 cm, 32N4002, HD

10. Televizor QLED Smart Samsung, 123 cm, 49Q6FN

Fiecare dintre aceste șapte modele de televizoare Samsung are între câteva zeci și câteva sute de review-uri, o medie a notelor de la 4,5 stele în sus (din cinci posibile) și sunt din diverse game de preț: de la 799 de lei la 3.149 de lei.

Și dacă reordonăm lista miilor de televizoare de pe eMAG în funcție de numărul de review-uri (un alt indicator al popularității și al cifrelor bune de vânzare ale produselor), în top 10 avem tot șapte televizoare Samsung. Chiar dacă aceste șapte locuri sunt între pozițiile 4 și 10 din clasament, primele trei fiind ocupate de marca proprie eMAG, una low-cost, la prețuri mult mai accesibile.

Astfel, televizorul de pe locul 4 din punct de vedere al numărului de review-uri este (din nou, disclaimer: la ora redactării acestui text) Televizor LED Smart Samsung, 125 cm - la un preț de 2.199 de lei - are 887 de review-uri. De menționat că cele trei televizoare care îi „iau fața” acestuia în topul numărului de review-uri costă între 419 și 549 de lei!

Primul review, în ordinea popularității, este al unui utilizator numit Simi, care are numai cuvinte de laudă la adresa acestui televizor Samsung.

„Il am de 2 zile si pot sa va zic ca mi-a depasit un pic asteptarile... Imaginea este foarte buna, mai am un Sony XD8077 si evident imaginea e mai buna la Sony dar si pretul pe masura.

In schimb meniul la Samsung si partea de smart sunt incredibil de fluide/rapide chiar mai bune decat la Sony. Mi-a luat un pic sa ma obisnuesc cu telecomanda foarte fina/minimalista in materie de butoane dar isi face treaba destul de bine. Setarile initiale se fac rapid, i-am pus un cablu de lan si un card CI, vede instant reteaua fara setari suplimentare. Pt a vedea si canalele blocate gen HBO trebuie sa sunati la provider (in cazul meu RDS) ca sa reinitializeze ei cardul.

Are preinstalate HBO, Youtoube, Netflix (acestia din urma deja au inceput de ceva vreme sa aibe filme 4k care se vad foarte bine”, spune, printre altele, user-ul Simi.

Iată, așadar, că românii preferă, atunci când vine vorba de televizoare, Samsung. Iar motivele sunt calitatea excelentă a acestora, un preț bun pentru ceea ce oferă și tehnologia care nu dezamăgește a sud-coreenilor.