Să faci o cafea bună, nu este cel mai greu lucru. Pentru a prepara una senzațională, însă, există o întreagă filosofie de care trebuie să ții cont. Paul Ungureanu are 32 ani, dintre care aproape jumătate i-a dedicat studierii cafelei și modului ei de preparare. Astăzi, el este cel mai apreciat barista din Romania, cu 5 titluri de campion național în concursurile de profil (ultimul adjudecat chiar în octombrie 2019) și un loc 3 ocupat în cadrul competiției internaționale World Coffee in Good Spirits, în 2015. Între concursuri și propriul business, începând cu toamna acestui an, Paul Ungureanu se alătură echipei VIVA Café, astfel încât toți clienții stațiilor OMV să se bucure de un gust desăvârșit al cafelei VIVA.

Paul si VIVA CafeFoto: OMV

De ce un barista la OMV?

Paul Ungureanu este un artist recunoscut, care combină arome și reușeste să scoată din cafea cel mai rafinat gust. Cafeaua VIVA este recunoscută deja de șoferi ca o cafea de calitate însă echipa VIVA Cafe își propune să ofere clienților un produs și mai bun. Pentru ca miile de cafele preparate zi de zi în stațiile OMV să fie o experiență perfectă, Paul Ungureanu a susținut, timp de o lună, sesiuni de training complexe pentru angajații VIVA Cafe. El a împărtășit cu aceștia o serie de tehnici de preparare a cafelei, dar și câteva dintre secretele produselor pe bază de cafea, pentru a se asigura că fiecare astfel de băutură de la VIVA Cafe va avea un gust desăvârșit. "Interesul tuturor membrilor echipei VIVA Cafe și atenția lor pentru detalii atunci când vine vorba de prepararea unei cafele de calitate m-au impresionat plăcut. Cu toții au fost extrem de receptivi la ideile mele și dornici să învețe și să respecte ritualul de servire a unei băuturi preparate cu grijă și pasiune", a spus Paul Ungureanu.

Mai mult decât un bun cunoscător al cafelei și al drumului parcurs de aceasta, de pe plantația de unde este culeasă și până în casele noastre, un barista este și un bun technician. El optimizează setarea aparatului de cafea (râșnirea boabelor, presiunea apei, timpul de filtrare) și întreținerea acestuia pentru a obține maxim de aromă și consistență pentru cafeaua preparată. Fiind un element cheie în prepararea cafelei, Paul le-a vorbit angajaților VIVA Cafe și despre modalitățile optime de întreținere a aparatelor de cafea.

Prin urmare, cafeaua nu mai are nici un secret, nici pentru un barista, dar nici pentru angajații VIVA Cafe. Așadar, acum ai un motiv în plus pentru a te bucura de fiecare oprire din stațiile OMV: cafeaua VIVA Cafe, aprobată de Paul Ungureanu!

Despre cafeaua VIVA

La VIVA Cafe, cafeaua este mereu proaspăt pregătită dintr-o selecție de cele mai bune boabe, cultivate etic (fair trade) și prăjite în stil tipic italian. Râșnită pe loc, cu doar câteva secunde înainte de preparare, cafeaua din stațiile OMV este disponibilă într-o gamă variată de sortimente, de la Espresso simplu, dublu sau lung, până la Cappuccino, Caffe Latte, sau Latte Macchiato. Cafelele VIVA pot fi servite pe loc, sau "To Go", exclusiv în stațiile OMV.

La VIVA Cafe se vând, în medie, 10 milioane de cafele într-un singur an.