Ai preparat diverse produse de sărbători sau îți place să te aprovizionezi cu carne pentru două săptămâni și nu mai ai loc în congelatorul din frigider? Cel mai bine este să achiziționezi un congelator mic, unde îți poți pune produsele pentru a evita ca acestea să se strice.

Congelator mic de la eMagFoto: eMAG

Poate te întrebi dacă merită să cumperi un congelator mic pentru casa ta. De aceea, îți vom prezenta câteva beneficii ale unui astfel de congelator.

1. Nu ocupă mult spațiu

Spre deosebire de o ladă sau o combină frigorifică, un congelator mic nu ocupă mult spațiu. Acest lucru este important având în vedere că spațiul din casă este limitat. Deși nu ocupă mult spațiu în casă, un congelator mic este destul de încăpător. Astfel, îți poți pune tot ceea ce nu încape în congelatorul frigiderului.

2. Nu este scump

Poate te-ai gândit de numeroase ori să achiziționezi o ladă frigorifică dar nu ți-ai permis deoarece un astfel de aparat poate ajunge și la 3000 de lei. Un congelator mic are un preț rezonabil. Îl poți găsi în magazine la aproximativ 800 de lei.

3. Poate fi mutat cu ușurință

Un congelator de dimensiuni reduse poate fi mutat dintr-o cameră în altă cu ușurință. Acesta poate fi luat chiar și atunci când mergi în excursii pentru că încape în portbagajul unei mașini. Ai nevoie doar de o priză și poți să îți congelezi rapid gheață pentru un cocktail sau să servești înghețată copiilor la un picnic. De asemenea, chiar și atunci când îl achiziționezi, nu trebuie să apelezi la cineva pentru a îl urca pe scări, deoarece este destul de ușor pentru a fi cărat de o singură persoană.

4. Mai puțin zgomot

Spre deosebire de o combină frigorifică, un congelator mic nu face mult zgomot. Cu timpul, aparatele electrocasnice se deteriorează și încep să fie mai puțin silențioase. Din fericire, un congelator de dimensiuni mici nu va fi la fel de zgomotos ca o ladă frigorifică sau ca un simplu frigider.

În general, aceste congelatoare au nivel de zgomot de până la 40 de decibeli.

5. Consum mai mic de energie

Un alt lucru pe care trebuie să îl iei în considerare atunci când achiziționezi un congelator este consumul de energie. Cu siguranță nu vrei să plătești o factură prea mare la electricitate doar pentru a păstra 1 kg de carne congelată. De aceea, un congelator mic este ideal. Consumul de energie a unui astfel de produs nu este mare. Majoritatea produselor sunt din clasa A+. Astfel, nu va trebui să îți faci griji că vei plăti prea mult la factura de electricitate.

6. Ideal în cazul unei pene de curent

Câteodată se întâmplă să fie o pană de curent care să țină și peste 5 ore. Dacă ai doar un frigider, riști ca alimentele să se strice. Un congelator mic este ideal atunci când este o pană de curent. Cu ajutorul congelatorului poți păstra alimentele în siguranță timp de până la 24 de ore.

Astfel, nu vei arunca produse pe care îți doreai să le mănânci doar din cauza unei pene de curent. Spre deosebire de un frigider, congelatorul se răcește mai încet și alimentele nu se vor congela, dar vor rămâne la o temperatură ideală.

7. Este ușor de întreținut

Un congelator mic este mai ușor de întreținut, în comparație cu alte produse din aceeași gamă. Poate fi decongelat și curățat rapid. De asemenea, piese de schimb sunt mai ieftine și ușor de găsit. În cazul în care congelatorul se degradează sau dorești să-ți cumperi un model mai nou, este mai ușor de reciclat, datorită dimensiunilor reduse.

Așadar, un congelator de dimensiuni reduse este o achiziție ideală pentru orice familie mai numeroasă care are mai multe alimente pe care vrea să le depoziteze fără ca acestea să se altereze. Congelatorul mic este ușor, mai ieftin și mai simplu de întreținut și de mutat. De asemenea, nu are un consum mare de energie. Știind toate aceste beneficii, tot ce trebuie să mai faci acum este să alegi modelul preferat.