Din care 36 de piese Rolex rare, între care cel mai vechi este un Vintage colectibil din 1950, care pleacă de la un preț de pornire de 2.000 de euro, cel mai accesibil este un RolexOyster Precision din 1968, care pleacă în licitație de la 1.750 euro, pentru că cel mai valoros să fie un Rolex Sky-Dweller din aur, fabricat în 2016, cel mai complicat model în producție, care se tranzacționează în piață cu prețuri de până la 45.000-50.000 de euro, iar în licitație pleacă de la un preț de pornire de 29.000 de euro.
O impresionantă apariție Rolex este și ceasul apărut pe vremea fondatorului Rolex, Hans Wilsdorf, gândit și poziționat încât să fie apogeul colecției Rolex, supranumit RolexPresident, devenind, la vremea lui, alegerea președinților de stat; modelul scos la licitație, din aur și decorat cu diamante, fabricat în 1993-1995, a și aparținut, de altfel, unui fost Președinte al României, și pleacă în licitație de la un preț de pornire de 15.000 de euro, față de un preț de listă de 30.000 de euro și un potențial de piață de aprox. 50.000 de euro.
Rolex, Audemars Piguet, Patek Philippe, Richard Mille, Breitling, Hublot sau Ulysse Nardin alcătuiesc colecția excepțională de 124 de ceasuri de mână valorând circa 2 milioane de euro și care vor fi puse în vânzare prin licitație peste câteva zile, în seara de marți 26 mai. Impresionantele ceasuri se pot achiziționa plecând de la prețuri de pornire reprezentând doar aproximativ 20-30% din valoarea de listă, adică de la un sfert din prețul pieței. Ceasurile sunt însoțite de acte de proveniență, garanție de autenticitate și garanție de bună funcționare de minim 1 an. La licitație se va putea participa doar online, fie înregistrând pe websiteul Artmark.ro o ofertă scrisă prealabilă, fie deschizând un cont online și participând la licitație online prin platforma Artmark Live.
Cel mai complicat model Rolex în producție:

Daca presedintele l-a cumparat din fonduri proprii atunci, in cazul in care a completat ulterior o declaratie de avere, ceasul trebuie mentionat. Daca nu a fost mentionat este confiscabil de catre ANI.
Riscant sa te mandresti cu un ceas de Presedinte !!!
Mai sunt si alte scenarii posibile.
Ideea este ca cel mai probabil este un ceas in serie mica - daca nu cumva unic - facut evident pentru a fi predat unui Presedinte.
Evident ca sunt si riscuri legate de un asemenea ceas
Cumparatorul poate cere mai multe informatii la A10 inainte de a se decida sa participe la licitarea lui.
Viata merge inainte.
PS
de ce bat clopotele Mitica???
Legea nu se aplica retroactiv decat in anumite cazuri.
Altfel, buna credinta valoreaza si ea ceva, mai ales cand cumperi intr-o licitatie.
IO nu am lucrat intr-o institutie publica si totusi ochiul si timpanul de la protocol prevedeau inainte de 2004, chiar imediat dupa 1990, lucruri similare. Din experienta va spui...
NU ca as fi primit vreun nu stiu ce ceas sau ca am fost vreun Predinte ...
Avand in vedere piesele din colectie, e evident ca ele au fost achizitionate treptat, fiind destul de greu sa faci colectie de genul in 2-3 ani chiar si daca vii cu banii jos.