Utilitatea unui dispozitiv cu un ecran mai mare decât al unui smartphone și mai portabil decât un laptop sau PC s-a văzut cel mai bine în zilele de izolare. Video call-uri, ședințe, lecții online, toate aceste lucruri au testat din plin infrastructura de internet, dar și device-urile pe care fiecare le-a folosit pentru a rămâne conectat cu activitățile obișnuite, chiar și de acasă. Vorbim despre tabletă, acest dispozitiv aflat la granița dintre laptop și telefonul mobil, care se remarcă printr-un ecran generos și o baterie puternică. În materialul de astăzi, o să discutăm despre Huawei MatePad Pro, tableta vârf de gamă recent lansată de HUAWEI și propunerea companiei pentru anul 2020 în materie de tablete.

Huawei MatePad ProFoto: Huawei

Modelul Huawei MatePad Pro este disponibil pe piața din România la prețuri care pleacă de la 2.499 de lei pentru modelul Huawei MatePad Pro Wi-Fi. Dacă doriți să aveți și funcția de telefon, puteți opta pentru modelul Huawei MatePad Pro LTE, care poate fi achiziționat la prețul de 2.699 lei. De menționat că aceste prețuri sunt cele recomandate de către producător.

Ce poate face această tabletă și care sunt motivele care o plasează în categoria dispozitivelor utile pentru toate vârstele? Rămâne să aflăm, din rândurile de mai jos.

Câteva specificații

Display și body

Huawei MatePad Pro prezintă cel mai înalt raport ecran-corp din lume pentru o tabletă, de 90%, cu rame ultra-înguste de 4,9 mm, care înconjoară ecranul 16:10 de 10,8 inci. Huawei MatePad Pro vine cu panou IPS cu rezoluție 2K QHD (2560 × 1600) la o densitate de pixeli de 280 ppi. Capabil să afișeze complet gamutul de culoare DCI-P3 la luminozitate de 540 niți și raport de contrast 1500:1.

Designul micro-curbat adoptat de Huawei MatePad Pro garantează confort în utilizare, iar datorită ramei din aliaj de magneziu, tableta este ușoară și durabilă. Dispozitivul are un design unibody care integrează antenele în rama din mijloc și în panoul din spate pentru un aspect minimalist..

Hardware

Huawei MatePad Pro dispune de cel mai recent chipset vârf de gamă Kirin 990 de 7 nm, pentru performanțe și eficiență energetică sporite. Cu o frecvență de până la 2,86 GHz, procesorul adoptă o arhitectură inovatoare cu trei nivele care cuprinde două nuclee mari, două nuclee mijlocii și patru nuclee mici. Unitatea de procesare grafică Mali-G76 cu 16 nuclee îmbunătățește considerabil performanța și autonomia bateriei pentru o experiență fluidă de gaming și divertisment.

Baterie

Huawei MatePad Pro oferă o autonomie excelentă a bateriei, datorită capacității de 7250 mAh și a funcțiilor de economisire a energiei integrate în Kirin 990 și EMUI. Tableta vine cu un adaptor de 20 W pentru încărcare rapidă și suportă super-încărcare HUAWEI de 40 W, permițând utilizatorilor să își încarce și mai rapid tableta.

Huawei AppGallery în loc de Play Store

Nu o să vă lipsească prea mult Play Store. Sigur, în Play Store există milioane de aplicații, dar realist vorbind, câte dintre ele folosiți? 10-20 de aplicații. Poate 30. Huawei MatePad Pro dispune de magazinul de aplicații Huawei AppGallery preinstalat. În total, AppGallery conține peste 450 de aplicații românești și zeci de mii de aplicații internaționale - de la aplicații de utilități precum Pago sau 24Pay la shopping online cu Olx.ro, FoodPanda sau de divertisment precum Cinemagia. Toate aplicațiile utile de care aveți nevoie, fie pentru job, fie pentru cursurile online, se află la un clic distanță.

AppGallery vine cu securitate și protecție completă, inclusiv cu verificarea numelui real al dezvoltatorului și procesul de revizuire în patru pași pentru operarea securizată a aplicației. Toate aplicațiile trec printr-un test strict de verificare pentru a proteja aplicațiile dezvoltatorilor împotriva activităților periculoase. Aceasta dispune de un sistem de evaluare a vârstei pentru a crea un mediu sigur pentru copii, eliminând aplicațiile care nu sunt potrivite pentru vârsta lor.

Aplicații de learning pentru copii (pentru că părinții știu de ce)

În AppGallery o să regăsiți o groază de aplicații locale care au devenit cunoscute și utilizate și la nivel global. Printre acestea, se numără aplicațiile de învățare a limbilor străine, precum Learn English, French, German, Japanese, dezvoltate de Meta Language Pro. Aplicația Mondly, dezvoltată de operatorii locali, este și ea prezentă în AppGallery. Astfel, tableta devine un amic de încredere pentru copiii sau părinții care vor să învețe o limbă străină, mai ales în această perioadă când activitățile de învățare au loc de acasă.

Un bun prieten de birou

Tableta Huawei MatePad Pro poate fi conectată cu Stylusul Huawei M-Pencil, accesoriul care face ca scrisul pe suprafețe de sticlă să devină o adevărată plăcere. Cu 4.096 niveluri de sensibilitate la presiune, suport pentru înclinare și un vârf confecționat dintr-un material compozit unic, utilizatorii se pot bucura de precizie, capacitate de reacție și sensibilitate incredibilă. Plasarea Huawei M-Pencil în partea de sus a Huawei MatePad Pro inițiază automat împerecherea Bluetooth și încărcarea magnetică. Huawei Notepad și Nebo for HUAWEI îmbunătățite pot fi conectate nativ cu Huawei M-Pencil.

De asemenea, Huawei MatePad Pro poate fi conectat cu ușurință cu Tastatura Magentică Huawei prin Bluetooth. Astfel, poți transforma tableta într-un mini laptop, portabil și ușor de folosit.Noul Desktop Mode suportă până la opt aplicații sau procese deschise simultan, fără impact asupra performanței. În acest mod, utilizatorii pot căuta rapid fișierele de care au nevoie, folosind funcția puternică de căutare. Aplicația WPS îmbunătățită adaugă suport pentru introducerea vocală de date și modul inteligent pencil-brush - disponibil la nivel global pentru o productivitate mobilă îmbunătățită.

Printre aplicațiile internaționale disponibile în AppGallery regăsim suita Microsoft Office - foarte utile pentru activitățile profesionale.

Divertisment - practic, un mini cinema mobil

Huawei MatePad Pro vine cu panou IPS cu rezoluție 2K QHD (2560 × 1600) la o densitate de pixeli de 280 ppi. Capabil să afișeze complet gamutul de culoare DCI-P3 la luminozitate de 540 niți și raport de contrast 1500:1, ecranul QHD oferă o experiență de divertisment superioară. Tehnologia HUAWEI ClariVu Display Enhancement îmbunătățește hardware-ul puternic și optimizează semnificativ reproducerea culorilor și claritatea imaginii și garantează că fiecare cadru este clar și bogat în detalii.

Oferind o experiență audio care se ridică la nivelul sistemelor home theater, Huawei MatePad Pro suportă Histen 6.0 pentru efecte de sunet stereo 3D. Difuzorul cu patru canale de înaltă amplitudine creat de Harman Kardon reproduce chiar și cele mai complexe sunete cu o claritate impecabilă.

Să nu uităm și de gaming. Printre aplicațiile internaționale de top care se găsesc în AppGallery, regăsim Fortnite, Battle Royale sau Game of Thrones. Bateria puternică susține cu succes sesiunile de gaming, oricât de lungi ar fi acestea.

Pentru a rămâne la curent cu toate noutățile din AppGallery, puteți vizita pagina de Facebook sau contul deInstagramdedicate celui de-al treilea magazin de aplicații internațional al HUAWEI.