Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) anunţă că a primit trei alerte noi despre măști de protecție neconforme, scrie Mediafax.

Foto:

Prima alertă RAPEX a fost emisă de Italia și se referă la o mască de protecție cu retenție insuficientă de particule. O cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare.

O altă alertă a venit din Luxemburg. Masca respectivă poartă marcajul CE, dar nu este certificat ca echipament de protecție. Prin urmare, este posibil ca produsul să nu îndeplinească cerințele privind sănătatea și siguranța și să nu protejeze corespunzător când nu este combinat cu măsuri suplimentare.

Cea de-a treia alertă RAPEX a fost emisă de Letonia, despre o mască de protecție ce promovează un potențial de protecție împotriva particulelor virale, dar capacitatea sa de filtrare nu a fost certificată de un organism european relevant. Astfel, este posibil ca produsul să nu îndeplinească cerințele în materie de sănătate și siguranță.