PayPoint reprezintă o aplicație pentru smartphone nou lansată care te ajută să gestionezi cu ușurință și rapiditate plata facturilor la utilități, plata ratelor, chiar și încărcarea cartelei telefonice. Ține evidența a ceea ce ai plătit și îți aduce aminte la timp de facturi, astfel încât tu să scapi de o grijă.

Aplicația PayPoint Foto: PayPoint

Mai ales acum, în contextul pandemiei, ideal este să încercăm să desfășurăm mare parte din activitățile de acest tip în mediul online. Plata diferitelor tipuri de facturi înseamnă pentru mulți dintre noi mers la ghișee, stat la coadă alături de alți oameni care păstrează mai mult sau mai puțin distanța. Este așadar o veste bună faptul că de acum putem realiza multe dintre aceste plăți direct de acasă, de pe telefonul mobil, atât pentru noi, cât și pentru cei apropiați.

O veste la fel de bună este și faptul că această aplicație este 100% gratuită. Ai nevoie doar de un cont și ai acces la serviciul de plăți online. Nu este nevoie să plătești vreun abonament, vreo taxă sau vreun comision pentru tranzacțiile efectuate.

Cum funcționează aplicația PayPoint

Primul pas pentru a folosi această nouă aplicație este să o descarci din Play Store pentru Android sau Apple Store pentru iOS. Găsești mai multe informații și acces direct către aplicație pe site-ul PayPoint.

După ce ai descărcat aplicația, ai nevoie să îți creezi un cont. Te poți loga cu ajutorul contului de Facebook, cu cel de Google sau Apple sau îți poți crea cont cu o adresa de e-mail. Mai mult decât atât, nici nu mai este nevoie să îți setezi încă o parolă; vei primi in email un link pentru autentificare. Nimic mai simplu!

Odată ce ți-ai făcut cont în aplicația PayPoint, îi poți alege dintr-o listă de furnizori pe cei unde ai de plătit facturi lunare. Ulterior, vei putea chiar să plătești mai multe facturi în același timp!

Pentru fiecare dintre acești furnizori, trebuie să scanezi o factură sau să adaugi manual câteva date. Din câteva mișcări cu degetul pe telefon, salvezi timp și scapi de grija plăților. Simplu, nu?

Îți oferim și un mic sfat: după ce primești factura la utilități sau factura abonamentului la telefon, fie ea în format clasic sau PDF, o poți încărca în aplicație, setezi data scadentă, iar aplicația îți amintește când trebuie să le plătești, pentru a scăpa de problema penalităților.

Totodată, aplicația ține evidența plăților. Poți vedea istoricul tranzacțiilor tale, ca să știi când, cât și ce ai plătit către fiecare furnizor în parte.

Cum te poate ajuta PayPoint

Având o aplicație de smartphone sigură și foarte ușor de folosit, prin care îți poți plăti facturile, poți uita de toată alergătura. În loc să stai la coadă la ghișeu, să ai surprize că nu merge iar POS-ul și tu nu ai bani cash la tine, să recuperezi încă o parolă online pentru că nu îți mai aduci aminte exact pe care ai scris-o, acum poți face totul cu doar câteva clickuri.

Cu PayPoint, nu vei mai uita când ai plătit ultima oară utilitățile sau ratele. Aplicația îți aduce aminte la timp inclusiv ce și cât ai de plătit. În contextul actual, îi poți proteja si pe cei dragi ție plătindu-le tu facturile cu ajutorul aplicației.