Cum găsești meseriași, servicii și experiențe prin „Detectorul de servicii” de pe Anuntul.ro; Mergi la sigur chiar și fără recomandări

A.Nunțu - Detectorul de servicii Foto: Anuntul Telefonic

O poveste din copilăria noastră, a ăstora crescuți cu praștia în mână, nu cu mouse-ul, se numea „Du-te nu știu unde și adu-mi nu știu ce”. Era un rege capricios care-și dorea imposibilul și pasa sarcina, firește, în seama supușilor. Dacă nu-i îndeplineau dorințele, unde le stăteau picioarele acolo urma să le stea și capul.

În era noastră, regele și-ar putea căuta singur pe Internet „nu știu ce”-urile. Căci până la urmă ce e și Internetul ăsta, dacă nu acea împărăție de peste țări și mări, unde se găsesc soluții pentru toate dorințele noastre?!

Totuși, într-un loc cu atâtea ispite e nevoie de o mână de ajutor, mai ales pentru aceia nedeprinși cu lumea virtuală și avatarurile ei. Așa a apărut Detectorul de servicii, o unealtă gratuită prin care Anunțul Telefonic vă ajută să găsiți nu știu ce, aproape orice, într-o bază de date în continuă formare și verificare.

O să ziceți că nu am inventat noi apa caldă, că oricine poate să caute după cuvinte cheie și Internetul îi răspunde cu sute de pagini de oferte. Așa e, dar Detectorul nostru de servicii are ceva în plus. Vă găsește doar oferte actualizate, verificate.

Bunăoară soacra mea, în pofida celor peste 70 de primăveri trăite în lumea reală, a deprins și tainele căutărilor în lumea virtuală, însă suferă încă de inocența aceea a debutanților, care cred că tot ce zboară pe Internet se va găsi și în viața reală. A căutat în micul ei orășel de provincie niscai agenți imobiliari care să-i vândă o proprietate. A găsit câțiva, mi-a făcut o listă, scrisă citeț și ordonat de mână, pe spatele unei facturi de telefon, și într-o vizită pe care i-am făcut-o astă iarnă m-a trimis în oraș, întocmai ca regele cel capricios din poveste, să-i găsesc agenții de pe Internet și să i-i aduc la picioare. Mama soacră era convinsă că așa cum scrie pe Internet așa e și pe pământ.

De vină am fost și eu. Nu mi-am pus problema că acele adrese n-au fost verificate la telefon înainte, așa că iată-mă umblând creanga prin tot felul de scări de bloc întunecoase, și întrebând gospodine mirate dacă nu cumva la apartamentul 5, înainte de mirosul ăla de ceapă călită, s-a aflat vreodată și o agenție imobiliară cu nume predestinat - Luxury residence.

Înțelegând într-un final că în orașul ăla nu e de fapt nicio agenție imobiliară, am întrebat o agenție de aici, din București, dacă lucrează cu cineva acolo, și din cineva care cunoaște pe altcineva am ajuns să vindem în sfârșit proprietatea soacrei. Desigur, e și asta o metodă folosită și probată în secole. Însă pentru cine nu știe pe cineva care să știe pe altcineva, am inventat noi „Detectorul de servicii”, ca să găsiți la sigur pe cineva care există în lumea reală și vă poate rezolva o dorință.

Pentru că principala calitate a detectorului este aceea că fiecare firmă care apare în căutări pe site-ul nostru a trecut înainte printr-o verificare făcută de colegii mei, așa încât nu veți găsi telefoane greșite, neactualizate sau la care nu răspunde nimeni.

Detectorul de servicii” este probabil cea mai mare bază de date la ora actuală din România, în care am adunat de-a lungul a 30 de ani de existență pe piața anunțurilor mii de firme și furnizori de servicii și produse pentru piața bucureșteană și nu numai. Înainte de „Detectorul de servicii” am editat, ani de zile, „Ghidul seviciilor” și „Ghidul.ro”, cataloage offline și online ale firmelor din toate domeniile.

Chiar dacă ghidurile nu se mai poartă azi, nevoile oamenilor nu s-au schimbat fundamental, așa că am considerat că e nevoie în continuare de o mână invizibilă care să te ajute și să-ți garanteze că atunci când cauți un cabinet de acupunctură nu vei găsi la fața locului o frizerie canină. Și spre deosebire de ghidurile offline, online-ul îți oferă această posibilitate, de a le da oamenilor informații verificate și sigure, în timp real.

Avem în „Detectorul de servicii”, grupate momentan pe nouă categorii, mii de firme care oferă servicii diverse. În Sănătate - de la acupunctură la urologie; în Educație - de la afterschool la lista completă a grădinițelor din București; în Reparații - de la ceasuri la mașini; în Construcții - de la acoperișuri la zugrăveli; în Acte/avocați/contabili - birocrație de tot felul; în Sport - de la inițiere în alpinism la kung-fu; în Servicii de frumusețe - de la coafură la wellness și spa; în Catering - de la ceainării la pizzerii și tot așa.

Desigur că pe anumite domenii încă suntem la început, dar ținta este ca într-un interval rezonabil de timp să putem spune că dacă nu figurezi în Detectorul de servicii de pe Anuntul.ro, nu exiști. Putem spune asta chiar acum despre grădinițe, pentru că în detectorul nostru găsiți absolut toate grădinițele acreditate (de stat sau private) din București.

Ne concentrăm pe firme din București și zona metropolitană, ceea ce se vede ușor, pentru că fiecare secțiune de servicii are și opțiunea „vezi pe hartă”, care îți arată cât de aproape ești de „nu știu ce”-ul pe care-l cauți.

În afară de poziționarea pe hartă, fiecare serviciu are la dispoziție pe Anuntul.ro o pagină proprie de prezentare a firmei care-l oferă, cu o descriere amănunțită a tuturor activităților, cu multe fotografii (de exemplu nu răspundem dacă vizitați categoria restaurante când sunteți la dietă), indicații de transport și datele de contact. În Detectorul de servicii fiecare firmă și serviciu beneficiază propriu-zis de o pagină generoasă de prezentare, nu de un simplu anunț laconic de 20 de cuvinte. Instalatorii își pot etala aici toată priceperea, restaurantele își pot prezenta meniurile, iar școlile se pot mândri cu dotările lor speciale.

De mai bine de doi ani, de când lucrăm la construirea și actualizarea acestei baze de date, ne-am străduit să nu omitem pe nimeni și dacă am făcut-o vă rugăm să ne trageți de mânecă. „Detectorul de servicii” este o șansă oferită deopotrivă firmelor și clienților, o platformă pe care îi ajutăm să se întâlnească, spre beneficiul tuturor.

De puțină vreme Anuntul.ro are și aplicație de android, așa că regele capricios, clientul, poate căuta nu știu ce și de pe telefon, oriunde s-ar afla. Dar despre asta vă povestesc mai pe larg cu altă ocazie.

Până atunci, aruncați un ochi pe Detectorul nostru de servicii și lăsați-mi un comentariu cu ce părere aveți, ce e bine, ce nu e și ce îmbunătățiri i-ați mai face. Orice critică e bine venită, câtă vreme capul ne va rămâne la locul lui ;)

Domnul A.Nunțu - Negustor cinstit, vinde, cumpără, intermediază, de peste 30 de ani. A prins și vremurile când cele mai vii anunțuri din ziar erau la rubrica „decese” din România liberă. Așa că apreciază cum se, cuvine azi diversitatea unui ziar făcut din dorințele și nevoile câtorva milioane de oameni liberi. Domnul A. Nunțu a văzut și auzit multe, și nu vrea să le țină pentru el. Îl veți mai citi pe aici.

Articol susținut de Anunțul.ro