​​Miercuri, 30 martie, la Teatrul Apollo111 (Palatul Universul, Str. Actor Ion Brezoianu 23-25), are loc a doua conversație din seria Sustainable Futures, pe tema SDG7 - Energie curată și la prețuri accesibile. În cadrul întâlnirii din 30 martie, alături de experți, antreprenori și lideri din companii, vor fi abordate teme precum: decarbonizarea în noul context geopolitic, soluții de energie sustenabilă, oportunitățile aduse de legea prosumatorului, precum și transformările sistemice necesare sectorului energetic.

Noul context geopolitic pentru cursa contra-cronometru a tranziției energeticeFoto: Social Innovation Solutions

Sustainable Futures aduce împreună în perioada martie – decembrie peste 500 de lideri de business, politici și civici în 20 de conversații despre dezvoltare sustenabilă, soluții de business și politici publice sustenabile pentru provocările viitorului.

Astfel, va fi construit un spațiu de conversație și co-creare unde stakeholderii relevanți din 10 domenii corelate cu Obiective de Dezvoltare Durabilă ale ONU vor înțelege mai bine cum să dezvolte soluții sustenabile de business și civice în România.

„Energia este strâns conectată de confruntările geopolitice ale zilelor noastre, de schimbările climatice și de inechitățile sociale din România și globale. Ceasul ticăie pentru toate aceste probleme. Alături de partenerii noștri, încercăm să înțelegem mai bine cum putem contribui la găsirea de soluții acum - pentru că acum este singurul moment în care ne mai permitem să acționăm”, a declarat Ciprian Stănescu, Președinte, Social Innovation Solutions.

În primul panel al zilei, George Lazăr, Secretar de Stat la Ministerul Energiei, Orieta Hulea, Country Manager la WWF România, Radu Burnete, Director Executiv al Confederației Patronale Concordia și Corina Murafa, Expert în Politici Energetice, vor dezbate, într-o discuție moderată de Ciprian Stănescu, Președintele Social Innovation Solutions, provocările și oportunitățile aduse de noul context geopolitic în ceea ce privește decarbonizarea României.

În al doilea panel, experții vor dezbate soluții în ceea ce privește energia din surse sustenabile și oportunitățile aduse de legea prosumatorului. La discuție vor lua parte Cosmin Marinescu, Consilier Prezidențial la Departamentul Politici Economice și Sociale din Administrația Prezidențială, Claudiu Butacu, Cofondator al EFdeN, Petru Pârvulescu, Head of facility Management la Kaufland România, Iulian Nedea, CEO și Cofondator al Simtel și Teodora Petre, Managerul Departamentului de Dezvoltare al Raiffeisen Bank.

Panelul final al zilei va fi centrat în jurul transformărilor sistemice necesare reformării sectorului energetic. Îi va reuni, într-o discuție moderată de Teodora Tompea, Realizator TV la Digi24, pe Frank Hajdinjak, Vicepreședintele Centrului Român al Energiei, Elena Gaspar-Ion, Președintele Sistemului Național de Reciclare a Bateriilor, Andrei Covatariu, Membru al Task Force-ului de Digitalizare în Energie, la Comisia Economică a Organizației Națiunilor Unite pentru Europa, Otilia Nuțu, Policy Analyst la Expert Forum și Mihnea Cătuți, Head of Research la Energy Policy Group.

Sustainable Futures este un proiect al Social Innovation Solutions, susținut de Fundația Coca-Cola și Raiffeisen Bank România, co-organizat cu Global Shapers Bucharest Hub. Printre partenerii organizaționali se numără Departamentul de Dezvoltare Durabilă al Guvernului, Romanian Business Leaders, Confederația Patronală Concordia, WWF Romania, EFdeN, Consiliul Tineretului din România și Ambasada Sustenabilității.

Persoanele care doresc să participe se pot înscrie accesând acest link.

​Articol susținut de Social Innovation Solutions