​​Luni, 18 aprilie, între orele 10:00 - 13:30, la Teatrul Apolo 111 are loc cea de-a treia conversație din seria Sustainable Futures, dedicată Obiectivului de Dezvoltare Durabilă 5, pe tema Puterea diversității și a incluziunii.

Seria Sustainable Futures: Cea de-a treia conversație este dedicată Obiectivului de Dezvoltare Durabilă 5, pe tema Puterea diversității și a incluziuniiFoto: Social Innovation Solutions

În cadrul întâlnirii, alături de experți, antreprenori și lideri din companii, vor fi abordate teme precum: diversitate la locul de muncă, oportunități egale, integrarea minorităților și a comunităților vulnerabile în societate, dar și integrarea în câmpul muncii a persoanelor ce vin din afara Uniunii Europene, cu precădere a refugiaților ucraineni.

Evenimentul va fi structurat în trei paneluri de discuții și va fi moderat de Sorana Stănescu, Senior Editor, DoR. Primul panel are ca temă integrare în câmpul muncii a persoanelor din afara Uniunii Europene, dar și a refugiaților ucraineni. Printre speakerii confirmați se numără Claudia Benchescu, Subsecretar de stat, Ministerul Afacerilor Interne, Andreea Ghimpu-Lupașcu, Legal Advisor, Consiliul Național Român pentru Refugiați, Damien Thiery, Director General, Ateliere fără frontiere și Cristina Chiorsac, Fondator, The HR ROOM.

Cel de-al doilea panel va urmări să dezbată modul în care inițiativele organizațiilor private și publice contribuie la crearea de oportunități egale pentru o societate incluzivă, discuție purtată alături de Cristina Chiriac, Președinte, CONAF, Mihaela Niță, Public Affairs Manager, Coca-Cola România, Cristian Jura, Secretar de Stat, membru al Colegiului Director al Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și Anamaria Diaconescu, Camera de Comerț Româno-Elenă.

În cel de-al treilea panel, stakeholders din rândul autorităților și a mediului de business vor aborda subiectul accesibilizării și diversității, urmărind să aducă în prim plan progresul României în ceea ce privește reducerea disparităților și crearea de oportunități pentru grupurile vulnerabile. Speakeri în acest panel vor fi Maria Mădălina Turza, Consilier de Stat, Departamentul pentru Responsabilitate Socială Comunitară, Mihai Tomescu, preşedinte, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi, Cornel Amariei, CEO, .lumen și Estera Anghelescu, Recruiting and Employer Branding Director at Kaufland Romania & Moldova.

Evenimentul se desfășoară în format offline, la Teatrul Apolo 111(Palatul Universul, Str. Actor Ion Brezoianu 23-25), participarea fiind posibilă prin completarea acestui formular: https://bit.ly/3tbKi9H.

Sustainable Futures este un proiect Social Innovation Solutions, susținut de Fundația Coca-Cola și Raiffeisen Bank și co-organizat cu Global Shapers Bucharest Hub. Printre partenerii organizaționali se numără Departamentul de Dezvoltare Durabilă al Guvernului, Romanian Business Leaders, Confederația Patronală Concordia și Ambasada Sustenabilității.

​Articol susțiinut de Asociația Social Innovation Solutions