Premierul Nicolae Ciucă s-a încurcat din nou în cifrele citite la începutul ședinței de Guvern. Acesta a spus că Guvernul va adopta joi prin ordonanță de urgență acordarea unui ajutor financiar de 700 de lei pentru pensionarii ale căror venituri sunt sub limita de 2.500 lei, deși actul vizează pensionarii cu venituri mai mici sau egale cu 2.000 de lei.

Nicolae CiucaFoto: Captura Guvern

În proiectul de Ordonanță de Urgență aflat pe ordinea de zi este prevăzut un ajutor financiar în cuantum de 700 lei pentru pensionarii sistemului public de pensii și pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale ale căror venituri sunt mai mici sau egale cu 2000 lei.

VIDEO de la minutul 9:50

  • „De asemenea, așa cum ne-am angajat în cadrul Coaliției, tot astăzi prin Ordonanță de urgență vom aproba acordarea în luna iulie a acelui ajutor financiar de 700 de lei pentru pensionarii ale căror venituri sunt sub limita de 2.500 lei. Discutăm de 3,3 milioane de beneficiari.”, a declarat joi Nicolae Ciucă, la începutul ședinței de Guvern.

Contactați de HotNews.ro oficialii Guvernului au precizat că proiectul de Ordonanță de Urgență aflat pe agenda Executivului vizează acordarea unui ajutor de 700 de lei pentru pensionarii cu venituri mai mici de 2.000 de lei, nu de 2.500 de lei.

Alte greșeli făcute de premierul Nicolae Ciucă la citirea discursurilor

Nu este prima dată când premierul greșește informațiile din discursul citit.

În data de 18 mai, premierul Ciucă a anunțat că Guvernul va adopta un proiect prin care nu vor fi taxe pentru 2.000 de lei peste salariul minim, în condițiile în care în proiectul de act normativ era menționată suma de 200 de lei.

În data de 30 mai, premierul Nicolae Ciucă s-a încurcat din nou în vorbe, în Parlament, la citirea unui discurs cu ocazia Zilei Naționale a Supraviețuitorilor de Cancer. „Statul român trebuie să abandoneze dialogul și..Nu! Statul român nu trebuie să abandoneze dialogul și sprijinul pentru supraviețuitorii afecțiunilor oncologice.”, a declarat premierul, corectându-se rapid.

În data de 19 aprilie, într-o întâlnire cu investitorii străini, Ciucă a inventat un nou cuvânt în limba română: Nu se pune problema ca pachetul de măsuri să nu fie „siguranțat”, a spus atunci premierul. Ciucă a vrut probabil să spună „asigurat/securizat”.