IKEA anunță că retrage de pe piață un espressor, întrucât există riscul de pocnire violentă a produsului în timpul utilizării. Clienții trebuie să returneze produsul și își vor primi banii înapoi.

Magazin IkeaFoto: IKEA

„IKEA retrage de pe piață espressorul pentru plită METALLISK de 0,4l cu supapă de siguranță din oțel inoxidabil, cu marcaj de dată între 2040 și 2204, întrucât există riscul de pocnire violentă a produsului în timpul utilizării”, spune compania.

„Întrucât siguranța este o prioritate principală la IKEA, retragem de pe piață espressorul METALLISK cu supapă de siguranță din oțel inoxidabil, cu marcaj de dată între 2040 și 2204 (aass), din cauza unui risc crescut de pocnire violentă a produsului în timpul utilizării. Riscul a crescut după schimbarea materialului și a construcției supapei de siguranță; prin urmare, vor fi rechemate doar produsele prevăzute cu supapă de siguranță din oțel inoxidabil (de culoare argintie/gri). Restul unităților nu sunt incluse în campania de retragere de piață.

Espressorul METALLISK cu supapă de siguranță din oțel inoxidabil, cu marcaj de dată între 2040 și 2204 (aass), poate fi returnat la orice magazin IKEA, iar clienții vor primi înapoi suma integrală plătită pe produs. Nu este necesară o dovadă a achiziției (bon fiscal)”.