O mare colecție de importantă artă românească și europeană va fi scoasă la licitație peste 3 zile, în cadrul evenimentului „O Poveste de Vară”. Licitația unui Patrimoniu de galerie de artă bucureșteană, ocazionat de lichidarea stocului unei reputate galerii de artă.

Expoziția unei Galerii de Artă BucureșteanăFoto: Artmark

Evenimentul de joi, 14 iulie, reprezintă o platformă sigură pentru alegerea unei opere, dintr-un stoc de 200 de lucrări, semnată de maeștrii români sau de artiști moderni europeni la prețuri accesibile de pornire - Theodor Pallady, Samuel Mutzner, Rudolf Schweitzer- Cumpăna, Octav Băncilă, Rudolf Negely sau Ludovic Basarab ori chiar sculptură de Marcel Guguianu.

Operele scoase la licitație în cadrul evenimentului săptămânii, organizat de Casa de Licitații A10 by Artmark, pot fi incluse într-o colecție sau pot da startul unei colecție de artă, având în vedere prețul accesibil al acestora și potențialul de creștere în timp. O colecție de artă poate fi completată sau începută cu portrete, naturi statice, peisaje marine, urbane sau pastorale, scene de gen sau nuduri, din cadrul licitației de joi, 14 iulie. Punerea în licitație, pornind de la prețuri mici de pornire, reprezintă o dovadă de deschidere către colecționarii debutanți și o invitație de participare la mecanismele transparente de funcționare a pieței românești de artă.

Cea mai accesibilă operă din cadrul Licitației unui patrimoniu de galerie de artă bucureșteană are prețul de pornire de doar 100 de euro și reprezintă un interior semnat de Constantin Ionescu – „Casa profesorului de muzică”. Însă, cea mai valoroasă piesă a licitației este o „Natură statică cu vas și iriși” semnată, în 1958, de Horia Bernea și are o estimare de 1.500-2.000 de euro.

Licitațiile care poartă un caracter de lichidare, organizate, de-a lungul timpului, de Casa de Licitație A10 by Artmark, au înregistrat vânzări record, de cele mai multe ori chiar 100% rată de adjudecare, iar aceste rezultate confirmă un interes sporit pentru dezvoltarea unei colecții de artă cu prețuri de doar câteva sute de euro.

Colecția de peste 200 de opere, din cadrul Licitației unui patrimoniu de galerie de artă bucureșteană, poate fi admirată la sediul Artmark – Palatul Cesianu-Racoviță. Expoziția este deschisă publicului larg, în regim gratuit, până joi, 14 iulie, ora 18:00. Pasionații de artă și interesații de achiziția unei opere din stocul pus la dispoziție vor avea posibilitatea să analizeze varietatea temelor artistice și să stabilească reperele esențiale alături de un consultant de artă al Casei de Licitații A10 by Artmark.

Articol susţinut de A10 by Artmark