Mai accesibilă, mai sigură, mai simplă – sunt atributele cu care Artmark recomandă noua sa platformă de licitare de artă online. Artmark Live 2.0 va fi lansată mâine, 19 iulie, în cadrul ultimului eveniment al Casei de Licitații A10 by Artmark din acest sezon: Licitația de Carte și Fotografie.

Artmark recomandă noua sa platformă de licitare de artă onlineFoto: Artmark

Platforma Artmark Live 2.0 înlocuiește vechea platformă Artmark Live 1.0, lansată în urmă cu mai bine de zece ani, în 2011, la acea dată una dintre primele din Europa și din lume. Înglobând ultimele evoluții tehnologice, platforma asigură confidențialitatea 100% a datelor de licitație transferate între utilizatori și licitator, de tip „end-to-end encryption” (precum în cazul softurilor bancare). Totodată, platforma oferă un meniu mai intuitiv pentru utilizatori, precum și opțiuni noi, precum „Oferta în Absență”, care permite încărcarea de oferte pe care sistemul să le exercite în marjă în absența utilizatorului, sau „Oferă mai mult”, care permite propunerea de către utilizatorul online de oferte între pașii de licitare.

În medie, platforma de licitații a Casei Artmark este utilizată activ de aproximativ 300 de participanți pentru fiecare licitație. La nivelul lui iunie 2022, platforma de licitare online a depășit 15.000 de conturi active (palete online înregistrate pentru participarea la licitații Artmark), arătând că obiceiul de licitare tinde a se fi schimbat, iubitorii de artă și obiecte de colecție preferând să participe la achiziție live, online, prin internet, din confortul propriei case, în mai mare proporție decât cei care continuă să prefere sala ori să liciteze prin telefon, tradițional, la orele fixate pentru desfășurarea licitației de artă. O altă tendință convingătoare pare a fi concentrarea utilizatorilor online pe licitarea prin intermediul dispozitivelor mobile, aproximativ 70% dintre participanți plasează oferte online ori participă live online la licitații prin telefoanele mobile, iar nu folosind calculatorul, ceea ce a determinat o atenție sporită pentru uzabilitatea mobilă a acestei versiuni a platformei de licitare.

Casa de licitații pune la dispoziția utilizatorilor interesați să testeze platforma în avans o licitație demonstrativă pentru încercarea noilor opțiuni. Aceasta este disponibilă aici. Totodată, tutorialul pus la dispoziție oferă detalii cu privire la noile funcționalități.

Platforma Artmark Live a fost dezvoltată de compania românească Art Games, specializată în software pentru piața de artă, aceeași care a realizat și prima versiune a softului de licitație online, în 2011, pentru atunci o premieră pentru piața națională de artă, dar și unul dintre primele testări europene ale acestui canal de participare la licitație.

Articol susţinut de A10 by Artmark