Republic of Gamers (ROG) este un nume bine-cunoscut în rândul gamerilor, fiind asociat mereu cu performanța fără limite, iar ROG Flow X16 (GV601) este un laptop în format convertibil uimitor de subțire și ușor care nu se îndepărtează de valorile ROG și oferă o performanță supremă în jocuri și aplicații, în ciuda utilizării unui șasiu care măsoară doar 19.4 mm grosime. În același timp, tu te vei bucura complet de toată această performanță pentru că laptopul folosește în premieră afișajul Nebula HDR Display, un panou mini LED cu o luminozitate extremă de 1100 de niți și care oferă 512 zone de atenuare locală pentru o experiență HDR în jocuri memorabilă.

ROG Flow X16 (GV601): gaming relaxat oriunde te-ai aflaFoto: Asus

ROG Flow X16 (GV601) îmbină în mod ideal elementele unui laptop flexibil care se adaptează în situații variate datorită prezenței balamalei care permite deschiderea completă a ecranului la 360 grade și, implicit, folosirea în modul laptop, cort, tabletă sau stand, cu caracteristicile unui laptop pregătit pentru gaming datorită folosirii celor mai noi generații de componente.

Un laptop convertibil ROG de 16 inch care răspunde prompt în orice situație

Caracteristicile tehnice nu sunt un subiect interesant de cele mai multe ori, însă trebuie menționate în cazul laptopului ROG Flow X16 (GV601) deoarece scot în evidență nivelul de iscusință și perseverență necesar pentru a putea folosi componente de ultimă generație, mai precis a procesorul AMD Ryzen 9 6900HS cu 8 nuclee și 16 fire de execuție paralele care rulează până la 4.9 GHz și a plăcii video NVIDIA GeForce RTX 3070Ti dotate cu comutator fizic MUX, ca să nu fii nevoit să alegi între performanță și autonomie, ambele cu un TDP maxim cumulat de 125 Watti posibil prin implementarea Dynamic Boost într-o carcasă care cântărește doar 2.1 kg greutate și măsoară 19.4 mm grosime.

Procesorul și placa video nu sunt singurele componente care influențează experiența de gaming, așa că inginerii ASUS s-au folosit de cele mai rapide memorii DDR5 care rulează la o frecvență ridicată de 4800 MHz și care pot fi configurate până la o capacitate de 64 GB și de SSD-uri rapide din generația PCI-E Gen 4.0 până la 2 TB capacitate, punând la dispoziția utilizatorilor și un al doilea slot liber M.2 ce poate fi populat oricând cu încă o unitate NVMe, dacă se dorește acest lucru.

ROG Intelligent Cooling, un sistem de răcire care lucrează în liniște

Singura soluție pentru a menține temperaturi corespunzătoare care nu periclitează longevitatea componentelor a fost o întreagă reproiectare a sistemului de răcire ROG Intelligent Cooling care a fost regândit pentru a putea introduce un al treilea ventilator în configurația Frost Force, asistat de un nou radiator Pulsar redesenat cu 330 de lamele de cupru foarte subțiri, adică o grosime imposibilă de doar 0.1 mm.

Testele au relevat că cel de-al treilea ventilator scade temperatura plăcii video cu aproximativ 7 grade, crescând, astfel, și frecvența maximă de boost a GPU-ului. Utilizarea unui compus termic din metal lichid Thermal Grizzly pe procesor a permis scăderea temperaturii acestuia cu 10 grade, efectul imediat fiind creșterea performanței când laptopul este împins până la limită.

Mai multe filtre de praf au fost atașate gurilor de admisie pentru a păstra curate componentele sistemului de răcire, în special ventilatoarele Arc Flow cu 84 de lamele curbate de doar 0.2 mm grosime spre vârf care pot comuta automat în modul 0dB Ambient Cooling, complet silențios, în acele momente în care laptopul nu rulează aplicații care necesită multă putere de calcul.

Nebula HDR Display: experiență HDR fără egal

Ecranul Nebula HDR Display cu diagonală de 16 inch cu raport de aspect 16:10 este cea mai importantă componentă a laptopului. Tehnologia AMLED, utilizată pentru prima dată, conferă panoului mini LED cu rezoluție QHD un timp de răspuns de doar 3 ms, o rată de împrospătare a imaginii cursivă la 165 Hz și o luminozitate maximă care rivalizează cu cele mai bune monitoare de gaming -1100 niți - și lucrează împreună cu cele 512 zone de atenuare locală, pentru a afișa imagini cu un contrast ridicat - 100.000:1. Toate aceste caracteristici i-au adus panoului Nebula HDR Display certificările de calitate a imaginii VESA DisplayHDR 1000 și Dolby Vision.

Acuratețea culorilor nu a fost nici ea neglijată, Nebula HDR Display putând afișa fără probleme tot spectrul de culoare DCI-P3 utilizat în prezent în cinematografie, fiecare model fiind calibrat PANTONE din fabrică. Și, pentru că ne referim la un laptop convertibil la 360 de grade, ecranul poate fi controlat și în mod tactil, foarte facil, fiind protejat pentru durabilitate îndelungată cu un strat rezistent Gorilla Glass 3 care va preveni zgârierea suprafeței acestuia.

Laptopul de gaming ROG Flow X16 (GV601) poate fi comandat direct din eShop ROG România.

La final trebuie semnalată desfășurarea campaniei Părerea ta contează în care te poți înscrie și tu prin publicarea unei scurte recenzii de utilizare a noului tău laptop ASUS pe oricare dintre platformele participante, iar în schimb ți se va extinde în mod gratuit garanția produsului proaspăt achiziționat cu încă un an.