Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a ținut să liniștească populația cu privire la producția agricolă, precizând că vom avea și ulei, și a atenționat asupra prezentărilor apocaliptice de la TV.

Petre DaeaFoto: Captura Guvern
  • „Vom avea și ulei. Liniște! Liniște! Liniște! (..) am văzut o serie intreaga de abordări apocaliptice la TV, când începe pe ecranele de televizor că ia foc lanul și auzi sirenele, și copiii în pântece se sperie. Nu e bine!”, a declarat ministrul, precizând că e rolul său de a introduce liniștea și încrederea.

Petre Daea: "Izvorul succesului este lucrarea terenului. Dacă nu întorci brazda țării, nu ai producție vegetală"

  • „Izvorul succesului este lucrarea terenului. Dacă nu întorci brazda țării nu ai producție vegetală. Dacă nu ai producție vegetală nu ai zootehnie, dacă nu ai zootehnie nu ai industrie alimentară. Dacă nu ai industrie alimentară nu ai produse agro-alimentare.”, a declarat miercuri ministrul Agriculturii, Petre Daea, la finalul ședinței de guvern.

Ministrul a spus că în acest scop a început deja lucrări pentru anul agricol 2022-2023, respectiv lucrări de însămânțări la rapiță.

Daea a mai precizat că avem grâu și pentru export.

  • „Am recoltat întreaga suprafață de grâu. Productia asigura consumul integral al țării si disponibilități pentru export”, a declarat ministrul.

Acesta a mai spus că a început și recoltatul la floarea soarelui în 5 județe, în premieră la această dată, unul dintre motive fiind seceta care a accelerat procesele de coacere.

Petre Daea, în vârstă de 72 de ani, s-a întors la Ministerul Agriculturii la începutul lunii iulie, după ce predecesorul său de la PSD Adrian Chesnoiu a fost pus sub urmărire penală pentru aranjarea unor concursuri de angajare.

Daea a fost ministru al Agriculturii și între ianuarie 2017 și noiembrie 2019, în guvernele Grindeanu, Tudose și Dăncilă. Anterior, în 2004, el a mai ocupat această funcție, timp de câteva luni, în Guvernul Năstase. Daea s-a remarcat de-a lungul timpului prin numeroase declarații „colorate” și „cugetări” care au provocat râsul.

Chiar după preluarea mandatului în luna iulie Daea a mai lăsat o cugetare ce a provocat zâmbetul audienței: „Să nu vă faceţi probleme dacă mă vedeţi noaptea, că pentru mine e zi".

CITEȘTE ȘI: Petre Daea reîncepe "războiul" împotriva cormoranilor: Mănâncă mai mult peşte decât românii