La începutul fiecărui nou sezon, Casa de Licitații A10 by Artmark scoate la licitație un impresionant stoc de opere de artă la prețuri accesibile. Astfel, cea de-a doua licitație din noul sezon al pieței românești susține colecționari și pasionații de artă în vederea construirii unei colecții de artă, aducând o impresionantă selecție de opere din patrimoniul unei galerii de artă din București, care pornesc de la prețuri foarte accesibile.

Expoziția Farmecul artei interbelice la Palatul Cesianu-RacovițăFoto: Artmark

Farmecul artei interbelice. Licitația patrimoniului unei galerii de artă din București” va avea loc pe 21 septembrie și reunește lucrări cu autenticitate garantată, reprezentative pentru arta românească, semnate de pictori precum Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Paul Verona, Mișu Teișanu sau Elena Muller-Stăncescu. Selecția este completată de opere ale artiștilor care au precedat perioada interbelică, precum Victor Schivert, Imre Gergely sau Theodor Aman, dar și cu lucrări ale artiștilor de care nu ne desparte chiar atât de mult timp, precum Ion Pacea sau Marcel Chirnoagă. Toate operele din licitație au prețuri foarte mici de pornire, variind între 100 și 1.200 de euro, pentru cei mai vechi și cunoscuți dintre artiști.

Pentru alegerea unei opere de artă, pasonații și colecționarii tineri au parte de consiliere. Consultanții de artă oferă recomandări în vederea unei achiziții inteligente pentru construirea unei colecții de artă cu potențial de creștere a valorii în timp. Totodată, consultantul de artă stabilește reperele esențiale și oferă un istoric cu privire la evoluția unui artist sau a prețurilor în cadrul pieței românești de artă.

Cele aproximativ 200 de opere de artă - peisaje rurale, marine, naturi statice flori în culori vii și nuduri pline de feminitate pot fi admirate la Palatul Cesianu-Racoviță. Accesul pentru vizitarea expoziției din str. C.A. Rosetti, nr. 5 este gratuit de luni până duminică în intervalul orar 10:00-20:00. „Farmecul artei interbelice. Licitația patrimoniului unei galerii de artă din București” va avea loc în format hybrid – online, pe platforma Artmark Live 2.0, și în sala de licitații a Casei A10 by Artmark.