Lucrurile au evoluat semnificativ de la primele modele pionier de laptopuri ASUS cu doua ecrane, astfel, noul Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402) utilizează în premieră un ecran principal de tip OLED cu rezoluție detaliată 2.8K, aspect modern 16:10 și cu o rată de împrospătare rapidă a imaginii de 120 Hz, un panou ce oferă și un timp de răspuns extrem de scăzut, de doar 0.2 milisecunde, care face posibilă afișarea de imagini în mișcare fără întreruperi.

Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402): un laptop, două ecrane, multiple posibilitățiFoto: Asus

Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402) este un model de laptop regândit pentru a satisface nevoile celor mai pretențioși creatorilor și pentru acele persoane care lucrează de acasă sau se află mereu în mișcare, oferindu-le o zonă de lucru crescută și un nivel de performanță adecvat pentru cele mai ambițioase fluxuri de productivitate.

Un display OLED la 120 Hz de care nu își poți dezlipi ochii

Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402) înglobează nu unul, ci două ecrane premium reușind să egalizeze cele mai importante specificații ale ecranului principal OLED și al celui secundar ScreenPad Plus. Astfel, ambele rulează fluent la o rată de 120 Hz, oferă o rezoluție ridicată 2.8K pentru detalii fine, sunt capabile să afișeze tot volumul de culoare DCI-P3, standardul folosit și în cinematografie, și respectă cele mai importante cerințe ale mediilor profesionale, fiind validate PANTONE în acest sens.

Afișajul principal are o diagonală foarte compactă de 14.5 inch, dar prin utilizarea unui raport de aspect 16:10 oferă mai mult spațiu vertical, similar cu un laptop de 15.6 inch și este certificat Dolby Vision, fiind un superb panou OLED care a primit în același timp și cea mai importantă certificare HDR pentru un OLED: VESA DisplayHDR 500 True Black, lucru posibil pentru că luminozitatea maximă de care este capabil depășește 550 niți. La fel ca orice ecran ASUS OLED, și acest model a fost verificat și certificat de institutul TUV Rheinland pentru emisii de lumină albastră dăunătoare foarte scăzute, posibil prin includerea unui filtrul optic special care îți protejează ochii când lucrezi și seara îți asigură un somn ușor.

Un alt avantaj incontestabil al tehnologiei OLED (Organic Light Emitting Diode), care controlează fiecare pixel individual, îl reprezintă contrastul practic infinit, măsurat la peste 1.000.000:1, și timpul de răspuns imperceptibil de doar 0.2 ms, care nu lasă loc de comparație cu un panou LCD, indiferent de model. Cele două caracteristici lucrează împreună pentru a oferi o claritate fără egal a imaginii, indiferent de situație.

ScreenPad Plus: un ecran secundar personalizabil cu ajutorul ScreenXpert 3

În ajutorul afișajului central, Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402) aduce un ecran secundar ScreenPad Plus într-o versiune modernizată, cu diagonală de 12.7 inch, rezoluție înaltă 2.8K, afișare tot la 120 Hz și o luminozitate care atinge fără efort valoarea maximă de 500 niți.

La fel ca și afișajul principal, ScreenPad Plus poate fi controlat prin atingere, intuitiv, și afișează culori care imposibil de distins de realitate, putând fi în același timp configurat în detaliu pentru fluxuri de creativitate personalizate pentru propriul mod de a lucra prin intermediul Panoului de Control, o componentă esențială a aplicației ScreenXpert 3. Panoul de Control poate fi aranjat exact așa cum îți dorești și permite un control complet al celor două ecrane în aplicațiile de productivitate compatibile: Adobe Photoshop, Illustrator, Lightroom Classic, Premiere Pro și After Effects, multe alte programe pentru creatori aflându-se deja în lucru.

Performanță pe care te poți baza oricând, fără zgomot

Utilizarea celor mai noi componente îi permit laptopului Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402) abordarea unor fluxurilor de lucru care păreau de neînchipuit acum câțiva ani pe model un de asemenea dimensiuni. Astfel, în configurația cea mai rapidă se găsește un procesor Intel Core i9- 12900H din generația a 12-a cu frecvență maximă de 5 GHz ajuta de o placă video NVIDIA GeForce RTX 3050Ti cu un consum TDP total însumat de 85 Wați.

Cele două componente foarte puternice, și nu doar acestea, sunt răcite de foarte capabilul sistem Active Aerodynamic System Ultra (AAS Ultra), un mecanism care influențează pozitiv atât răcirea, cât și ergonomia prin ridicarea și înclinarea ScreenPad Plus la un unghi de 12 grade, moment în care fluxul de aer către componente crește cu aproximativ 38%. Răcirea laptopului Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402) este completată de ASUS IceCool, un ansamblu format din două ventilatoare de 12 V cu 93 și 97 de lame subțiri, curbate, și un radiator cu două conducte de căldură de 8mm. Împreună, cele două sisteme reușesc să răcească rapid componentele, păstrând totodată un nivel acustic scăzut, care nu te deranjează când lucrezi, de doar 28 dB în modul Whisper.

Noul model Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402) este disponibil și poate fi comandat din eShop ASUS România.

În încheiere o mențiune importantă: dacă te hotărăști să participi în campania Părerea ta contează care se desfășoară în această perioadă, trebuie doar să publici o scurtă recenzie de utilizare a noului tău laptop ASUS pe una dintre platformele participante, la alegere, și vei primi în mod gratuit un an de extra garanție pentru produsul tău.