TRANSFORMATOR, programul ce învață IMM-urile și ONG-urile despre sustenabilitate, și-a încheiat înscrierile pentru ediția de anul acesta.

În ce domenii activează participanții TRANSFORMATOR de anul acestaFoto: Social Innovation Solutions

În TRANSFORMATOR intră 17 organizații de business și non-guvernamentale, ce activează în domenii precum educație, servicii de îngrijire paliativă, design interior, alimentație și producție alimentară, industria creativă, producție artizanală, economie circulară, modă sustenabilă sau comerț.

Organizațiile care s-au alăturat programului își doresc să construiască o strategie mai bună, să cunoască perspective noi și să fie ghidați în a-și contura un plan de creștere și/sau de transformare a propriului business.

Referitor la motivația de a se alătura programului TRANSFORMATOR, Octavia Veresteanu, co-președinte al ONG-ului Aspire for Education a declarat: „Ne-am dorit mult să găsim perspective noi, să integrăm elementul de sustenabilitate în cadrul ONG-ului nostru și să avem acces la o comunitate de sprijin.”

Alexandra Stamate, co-fondator & CEO Jooca Studio, spune că „motivul principal care ne-a determinat să ne alăturăm programului au fost dorința și nevoia de a crea proiecte de design sustenabile, cu atenție la mediu și consum.”

„Pentru Tonic-Blend programul TRANSFORMATOR înseamnă trei lucruri: comunitate de oameni cu know-how și focus pe sustenabilitate, mentorat și soluții concrete pentru un viitor care îmbina evoluția societății cu educația vieții într-o economie circulară.” a menționat Cristian Cîrloganu, fondator Tonic Blend.

Pe parcursul următoarelor trei luni, participanții vor beneficia de sesiuni de mentorat de la antreprenori cu experiență, acces la fonduri de investiții și instrumente pentru a lua cele mai bune decizii strategice pentru a-și spori impactul pozitiv pe care îl au asupra comunității și a mediului înconjurător.

Mai multe detalii despre organizațiile participante în TRANSFORMATOR mai jos:

HOSPICE Casa Speranței - organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, care a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România.

Jooca Studio - studio de design interior, rezidențial și comercial.

Asociația ORICUM - ONG ce dezvoltă proiecte în industrii creative și lucrează la implementarea platformei NOUA, o platformă de educație de mediu

RE-COLLECTIONS - magazin de modă circulară și sustenabilă

Aspire for Education - academie de leadership și antreprenoriat unde profesorii de la Harvard, Stanford și Georgetown predau și inspiră.

Romanian Diversity Chamber of Commerce - este o organizație non-profit care promovează principiile diversității și incluziunii în comunitatea de afaceri din România și sprijină dezvoltarea economiei românești prin implementarea unei mai mari diversitate și incluziune.

Asociația Teachstream - ONG ce oferă servicii educaționale pentru copii care provin din medii defavorizate

Tonic-Blend Kombucha - producția de băuturi răcoritoare funcționale, pe baza de kombucha

Favr. - producerea și comercializarea de snacksuri sustenabile (upcycled)

Orange Valley Bio SRL - crearea și punerea pe piață a produselor 100% naturale din cătină

EEBC - servicii integrate de instalații civile și industriale

Miradex - proiectare, producție și asamblare structuri prefabricate din lemn: case, acoperisuri, hale din lemn.

Fundația Comunitară Galați - organizație non-guvernamentală și non-profit, ce activează inițiatori și mobilizează resursele comunității în programe ce susțin educația, protecția mediului, un stil de viață sănătos, dezvoltarea organizațională, activare comunitară,

Lavanda Fest - concept unic în România, dedicat promovării producătorilor de lavandă din România și a altor mici producători locali, artizani de produse inedite, inovatoare, create local.

Textile Care Expert SRL - workshopuri și proiecte online dedicate sustenabilității în modă prin învățarea tehnicilor de îngrijire a hainelor; traininguri dedicate industriei profesionale de curatatorii - spalatorii textile.

Asociația CAPACE CU SUFLET - colectare capace de plastic, care sunt vândute, sumele sunt rotunjite și sunt donate înspre cauze umanitare din comunitățile unde se colectează capace; educare pentru reciclarea corecta a plasticului și ateliere activități cu capace colorate.

TRANSFORMATOR este un program Social Innovation Solutions(SIS), organizație ce are ca misiune să susțină indivizi și organizații să înțeleagă transformările viitorului și să dezvolte soluții sustenabile de tehnologie, politici publice și antreprenoriale. SIS organizează mai multe incubatoare și acceleratoare în România și Europa Centrală și de Est, lucrând cu peste 100 de start-ups în fiecare an. De asemenea, SIS dezvoltă mai multe platforme de conversații despre sustenabilitate, trenduri de viitor și economie circulară, ca Future Summit, Sustainable Futures sau Climate Change Summit și oferă consultanță și programe de executive education în foresight, inovație și sustenabilitate.

TRANSFORMATOR este susținut de Fundația Coca-Cola și are ca parteneri de dezvoltare Ambasada Sustenabilității în România, ALTRNTV Shop și Confederația Patronală Concordia.

Articol susținut de Social Innovations Solutions