​Cu Crăciunul care bate la ușa, este timpul să ne gândim la idei de cadouri pentru colegii de birou și felicitările de Crăciun aferente. O alegere aparent simplă și evidentă, dar care se poate complică atunci când trebuie să găsești o idee de cadou originală pentru un client sau directorul companiei tale, sau cadoul pentru un coleg sau altul.

Cum să alegi cadourile de Crăciun pentru șefi și colegiFoto: giftidea.ro

A oferi cadoului potrivit persoanei potrivite sau a scrie o felicitare de Crăciun care să nu treacă neobservată este de fapt o adevărată artă, în care puțini reușesc să exceleze. Cu toate acestea, cu câteva sfaturi eficiente, va fi posibil să oferi cadouri de Crăciun și să scrii felicitări care vor impresiona. Ghidul simplu pe care ți-l prezentăm mai jos te va ajută să depășeșți cu ușurință micile dificultăți și... să faci o impresie grozavă în companie!

Idei de cadouri de Crăciun pentru colegi

A oferi un cadou de Crăciun unui coleg este o alegere care poate ascunde câteva mici capcane. De exemplu, să oferi ceva greșit nu este chiar interesant, dar în companie este și mai rău pentru că probabil vei vedea persoană în fiecare zi și își va aminti ce i-ai dat. Din fericire, cu ajutorul ideilor noastre de cadouri poți transformă acest risc într-un avantaj: dacă cadoul este apreciat poate chiar îmbunătăți relația cu colegul tău de la birou.

Poți alege o cană simplă personalizată sau un stilou mai scump, sau bilete la un concert sau eveniment sportiv de care eșți sigur că colegii tăi sunt pasionați. Află și pune câteva întrebări despre pasiunile lor, dar fă-o cu mult timp înainte, pentru a nu trezi suspiciuni! Voucherele și cupoanele de reducere pentru produse online sau activități de agrement, precum tratamente de wellness, restaurante sau magazine la modă, sunt alte cadouri corporate populare. Iată câteva idei de cadouri de Crăciun în detaliu:

-O cană;

-Un ceai de plante;

-O sticlă de vin;

-Un stilou;

-Cutie cu bomboane de ciocolată;

-Un produs pentru corp;

-Bilete pentru un eveniment;

-Bilete pentru un concert.

Idei de cadouri de Crăciun pentru director sau director

Când vine vorba de a oferi un cadou managerului tău, trebuie să încerci să fii cât mai formal și elegant, fără a cădea în banalitate. Este întotdeauna mai bine să preferi calitatea decât cantitatea: de exemplu, o singură sticlă de vin fin va fi o alegere mai bună decât o cutie întreagă de vin ieftin. Dacă directorul tău este mereu la curent cu cele mai noi tehnologii, va aprecia un accesoriu de calitate pentru smartphone. De asemenea, dacă ai mai mulți șefi sau dacă tu ești șeful și dorești să oferi cadouri colegilor, poți apela la cosuri cadou personalizate. Iată câteva idei în detaliu:

-O sticlă de vin de calitate;

-Un stilou;

-O cravată de mătase;

-Produse de calitate pentru birou;

-Accesorii pentru smartphone;

-Coșuri cadou cu bunătăți și băuturi fine.

Crăciun pentru clienți și furnizori

În funcție de relația pe care o ai cu un anumit client sau cu o anumită firmă, va trebui să alegi un cadou mai mult sau mai puțin costisitor și care să fie însoțit cu o felicitare de Crăciun potrivită. Te-ai putea gândi la un vin bun dacă cadoul este îndreptat către un client vechi, în timp ce dacă este vorba de destinatari mai generici și mai puțin confidențiali, optează pentru un coș plin cu produse tipice de la Gift Idea. De asemenea, nu uita că prezentarea cadoului este la fel de importantă ca și conținutul. Alege coșurile de la Gift Idea pentru că, pe lângă produse de calitate superioară, vei avea și ambalaje deosebite, ce vor încânta ochiul din prima clipă.

Idei de cadouri pentru echipa pe care o conduci

Dacă gestionezi un grup de oameni, un mic cadou de Crăciun poate fi o modalitate de a le mulțumi pentru munca depusă și de a-i menține motivați pentru noul an. Ideal este să însoțești micul cadou cu o felicitare de Crăciun. Dacă te-ai hotărât să cumperi un cadou pentru fiecare membru al echipei tale, stabilește un buget și distribuie-l în mod egal, pentru a nu crea rivalități inutile între colegi pentru că cineva a primit un cadou mai scump și celălalt mai ieftin. Iată câteva idei de cadouri pentru colaboratorii tăi:

-O zi liberă;

-O activitate de grup pentru întreaga echipă;

-Un set de căni personalizate;

-Coșuri, cadou cu bunătăți de la Gift Idea.

Idei de cadouri pentru Secret Santa

Nimeni nu știe cu adevărat locul de origine al acestei tradiții, dar în țări precum Regatul Unit și unele părți ale Statelor Unite se organizează Secret Santa, care tradus înseamnă Moș Crăciun Secret. Este un adevărat joc al cărui scop este să tragi la sorți numele unui coleg și să-i cumperi un cadou de Crăciun respectând totodată o sumă maximă stabilită. Alegerea cadoului potrivit poate deveni dificilă mai ales dacă trebuie să oferi un cadou unui coleg în care ai puțină încredere.

Cel mai bun sfat este să oferi întotdeauna un cadou nepretențios și destul de jucăuș pentru a nu dezamăgi așteptările celor care-l primesc și să nu-ți faci griji că trebuie să faci o impresie bună. Așadar, o cutie de ciocolată, o ceașcă personalizată sau o pungă de cafea sau ceai fină, însoțite de o felicitare handmade, sunt cea mai bună soluție pentru acest tip de cadou.

Cel mai bun coleg de muncă

Când vine vorba de cel mai bun coleg cu care te înțelegi la locul de muncă, situația se schimbă complet, pentru că poți alege ceea ce știi că îi place și poți personaliza complet cadoul de Crăciun. Un mic gest este suficient pentru a-ți arăta prietenia unui coleg și pentru a-i mulțumi pentru anul petrecut împreună.

Sperăm că acest ghid te-a ajutat să găsești cele mai bune idei de cadouri de Crăciun.