Casa de licitații A10 by Artmark anunță deschiderea, în cursul lunii noiembrie 2022, a două filiale, una în Bulgaria la Sofia, cealaltă în Croația la Zagreb.

Casa de Licitații A10 by ArtmarkFoto: Artmark

Casele de licitație A10, deschise la Sofia și la Zagreb, urmează să desfășoare o activitate profesională de promovare culturală prin organizarea de expoziții și licitații tematice de artă și obiecte de colecție. Primele licitații de artă, dedicate artei naționale croate și bulgare, istorice și contemporane, se vor organiza pe platforma Artmark Live 2.0 în primăvara-vara anului 2023.

Prin extinderea activității sale profesionale în Bulgaria și Croația, Casa de licitații A10 by Artmark își confirmă angajamentul față de un model pluralist, liberal și democratic de dezvoltare socială a culturii, la care în țara noastră A10 a contribuit consecvent în ultimii cincisprezece ani, cu privire la arta și identitatea culturală românească.

În acest fel, Casa de Licitații A10 by Artmark își propune să contribuie, prin sistemul de valorizare specific cadrului de licitație publică de artă, la organizarea modernă și transparentă a piețelor de artă vecine și la agregarea unei economii culturale reprezentative pentru arta și istoria specifice Estului Uniunii Europene. Totodată, integrarea va permite recuperarea și repunerea operelor de artă și obiectelor de colecție în circuitul economic și cultural, contribuind astfel la refacerea circuitului natural al operelor de artă în societate, pe care comunismul l-a distrus în țara noastră, în Bulgaria și în Croația și care s-a păstrat intact, în cadre pluraliste, liberale și democratice numai în Vestul Uniunii Europene. Vedem acțiunea noastră ca o contribuție la refacerea acestei unității pluraliste și liberale a unei Europe a libertății și a creativității.

Azi, Casa de Licitații A10 by Artmark este liderul pieței românești de artă și se poziționează pe locul 2 în topul caselor de licitație est-europene (în termeni de cifră de afaceri și cotă de piață). Astăzi, principalul operator cultural privat din România selectează, evaluează și pune în circuitul pieței de artă opere cu autenticitate garantată, organizând lunar 5 evenimente de licitație în cadrul cărora sunt promovate la vânzare publică peste 1.000 de opere de artă sau obiecte de colecție.

Extinderea Casei de Licitații A10 by Artmark în Croația și Bulgaria

Articol susţinut de A10 by Artmark