De acest Crăciun, fă ceva diferit și original; fă să se vadă mai mult ca niciodată dragostea pe care ai pus-o în decorațiunile de Crăciun și creează-ți propriul mic paradis de Crăciun.

Zece sfaturi pentru decorațiuni de Crăciun Foto: Unsplash.com

Dacă te afli aici citind aceste rânduri, înseamnă că vrei să te inspiri pentru a crea decorațiuni de Crăciun interesante care să îi fascineze pe oaspeți. Hai să aflăm cum să-ți transformi locuința într-un paradis confortabil de Crăciun.

1. Decorațiuni de Crăciun pe ușa de la intrare

Intrarea în casa ta trebuie să fie un deliciu pentru oaspeții tăi. Poți să pui pe ușă un calendar al adventului în care în fiecare zi să bifezi ziua care a trecut, să-ți creezi o coroniță de ghirlandă și să o agăți pe ușă sau să cumperi o țesătură roșie și să-ți creezi propria panglică pe care să o lipești pe ușă. Fă ceva care să atragă atenția ca decoratiuni de Craciun pe ușa de la intrare și lasă să se vadă bucuria și culoarea Crăciunului!

2. Pune propriul pom de Crăciun ecologic

Mai puțin plastic și mai multă natură. Îți recomandăm să reduci consumul de plastic și să mergi la o pepinieră ecologică pentru a cumpăra propriul brad de Crăciun. Bucură-te de Crăciun decorându-ți casa și având grijă de mediul înconjurător. Iar dacă nu ai suficient spațiu pentru a pune un brad în sufragerie, îți putem recomanda un brad de Crăciun original, realizat din fotografii lipite pe perete sau din crengi de diferite dimensiuni. Creează-ți propriul brad foto cu fotografii din întregul an și apoi salvează-le pe toate într-un album foto - un decor de Craciun, original si practic!

3. Decorațiuni de Crăciun realizate de cei mici

Acum că avem bradul, roagă-i pe copiii din casă să își decoreze propriul brad de Crăciun și/sau șemineu. Iar dacă nu ai copii, suntem siguri că ai o fire artistică pe care ar trebui să o exploatezi mai mult. Așadar, apucă-te de treabă și lasă-ți creativitatea să preia controlul. Cumpără carton colorat, markere și lipici și creează decorațiuni de Crăciun cu brazi sau șosete, siluete de oameni pe care să le agăți în brad și pe pereți.

4. Cum să pui lumini de Crăciun pe perete

Nu vrem ca oamenii să facă o criză de epilepsie de fiecare dată când intră în casa ta, dar fiind cumpătați putem crea un frumos decor Crăciun cu lumini și culori. Alege lumini colorate pentru exterior și lumini în formă de stea pentru interior; de asemenea, poți amplasa pe peretele din sufragerie un proiector cu LED-uri în formă de fulgi de zăpadă.

5. Cum să îți decorezi camera de Crăciun: nu supraaglomera casa

Nu trebuie să schimbi nici măcar covorul de pe podeaua băii pentru ca toată lumea să știe că este Crăciunul. Mai puțin înseamnă mai mult. Așa că hai să punem în practică această zicală și când vine vorba de decorațiuni de Crăciun. A fi minimalist poate fi uneori un avantaj. Concentrează-te pe doar 3 culori pentru a-ți decora casa. Auriu, argintiu, roșu, verde, galben... poate fi un pic prea mult.

6. Decorațiuni de Crăciun... la masă!

Așază decorațiuni de Crăciun pe masa de Crăciun. Poți împături șervețelele într-un mod original pentru a le face să arate ca un pom de Crăciun. Cumpără șervețele verzi și caută un tutorial despre cum să împăturește șervețelele într-un mod specific Crăciunului. Așezați pe masă câteva funde colorate în roșu sau verde. Vopsește câteva sticle sau borcane albe și pune în ele câteva ramuri de molid. Sau pune câteva sfeșnice cu lumânări pentru o notă mai intimă.

7. Folosește elemente naturale ca decorațiuni de Crăciun

Du-te în pădurea de aproape de orașul tău și culege conuri de pin de pe pământ. Vopsește-le cu cele 3 culori la alegere, alb și auriu pentru a le da o notă perfectă. Așază-le pe rafturi și pe masa de luat masa. De asemenea, poți pune fructe de pădure roșii pe masă, în boluri speciale, pentru a adăuga o notă sănătoasă și de Crăciun. Pentru extra de culoare, adaugă câteva frunze îngălbenite.

8. Adaugă o notă suplimentară cu perne foto

Amintește-ți de Crăciunul de anul trecut într-un mod diferit. Comandă pernele personalizate cu fotografii ale familiei de Crăciun imprimate pe ele. Este un mod diferit de a decora cu fotografii și de a duce decorarea la un nivel profesionist.

9. Creează-ți propriul pătuț de Crăciun

Dacă din nou vrei ceva extra, poți crea o scenă a nativității în propria ta casă.

10. Decorațiuni de Crăciun pentru ferestre

Decorează ferestrele casei tale cu ghirlanda luminoasa lucrata manual sau lipind steluțe colorate pe geam. De asemenea, poți cumpăra autocolante și să pui pe fiecare fereastră pe fiecare dintre cei 3 magi – fii creativ! Poți, de asemenea, să cumperi spray special care imită zăpada și să pictezi geamurile locuinței tale cât mai creativ.