​Un autovehicul destinat familiilor, dar și celor pasionați de sport, adrenalină și petrecerea timpului liber în natură, Clasa T reprezintă mixul armonios între funcționalitate și stil, transport și siguranță.

Viața devine mai încăpătoare – surpriză de spațiu pentru orice ocazie: Mercedes Clasa T, autovehicul compact de la Mercedes-Benz Vans, pentru cei cu un stil de viață activFoto: mercedes-benz.ro

Clasa T a fost dezvoltată pentru familii și pasionații de agrement, pentru cei care au nevoie de mai mult spațiu pentru activităţile de zi cu zi, și pentru cei care preferă excursiile de weekend sau activitățile sportive unde este necesar mai mult spațiu pentru depozitare.

Confortul este deosebit, datorită utilizării flexibile a spațiului. De acum, în mica furgonetă care surprinde cu spațiul și versatilitatea pe care le oferă interiorul, încap de toate: puteți utiliza spațiul din Clasa T așa cum vă doriți și puteți încărca maximum patru scaune pentru copii, dintre care trei au ancoră pentru scaunul pentru copii i-Size. Va fi o plăcere pentru toată familia să intre și să iasă din mașină cu ajutorul ușilor glisante.

Acest model combină multifuncționalitatea și disponibilitatea de spațiu cu un echipament premium. Cu cinci locuri și o banchetă spate rabatabilă, un hayon mare și un prag de încărcare coborât, puteți depozita cu ușurință echipamente sportive, biciclete, cărucioare sau chiar și prietenii cu blană. Astfel, nu doar că vă puteți baza în orice moment pe acest autovehicul, dar vă și pregătește pentru o aventură în siguranță.

Puteți conduce mai relaxat datorită sistemului multimedia MBUX (Mercedes-Benz User Experience), cu operare intuitivă prin intermediul ecranului tactil, al comenzii vocale sau al butoanelor Touch Control de pe volanul multifuncțional. Sistemul cuprinde și software-ul de autoînvățare, display-ul de înaltă rezoluție, conectarea smartphone-ului prin sistemul Apple Car Play și Android Auto, sistemul Bluetooth hands-free și radioul digital (DAB și DAB+). La fel de revoluționar este și conceptul de operare intuitiv, prin touchscreen-ul de 7 inci, butoanele Touch Control de pe volan sau disponibil, împreună cu pachetul optional de operare, prin intermediul asistentului vocal "Hey Mercedes". Acesta înțelege chiar și limbajul colocvial, iar astfel, utilizatorii nu mai trebuie să învețe expresii specifice.

Exteriorul este puternic și elegant. Pe lângă dotările standard, puteți alege între liniile Style, care se concentrează pe stilul rafinat, cu accente dinamice, și linia Progressive care consolidează eleganța și echipamentul de lux. Astfel, nicio dorință de personalizare nu rămâne neîmplinită. Umerii largi, accentele de pe capotă și lămpile de zi cu LED-uri subțiri conferă clasei T un aspect sportiv și puternic. Punctele de atracție includ grila radiatorului cu accente cromate standard și bara cromată din linia Progressive.

Liniile Style și Progressive conferă un stil dinamic, urban sau un design elegant și stilat în interiorul autovehiculului. Elementele de finisare de pe panoul de instrumente și din panourile ușilor, husele de înaltă calitate ale scaunelor și iluminarea ambientală subliniază caracterul premium. Aplicațiile cromate, volanul din piele și pragurile ușilor cu inscripția Mercedes-Benz completează interiorul sofisticat.

Siguranța, funcționalitatea și confortul merg împreună. Furgoneta mică de la Mercedes-Benz își subliniază poziția premium în acest segment. Clasa T, în versiunea standard, dispune de șapte airbag-uri și de un număr mare de sisteme active de asistență pentru șofer. Totul a fost gândit până la cel mai mic detaliu: în cazul unui impact lateral sever, airbag-ul central, este declanșat între scaunul șoferului și scaunul pasagerului din față și, astfel reduce riscul ca cei doi ocupanți să ajungă în contact unul cu celălalt.

În plus față de numeroasele sisteme de asistență la condus vin standard alături de un sistem de avertizare a pierderii presiunii din anvelope și de sistemul de apel de urgență Mercedes-Benz. Printre acestea se numără: asistența la pornirea în rampă, asistența la vânt lateral, sistemul de avertizare a oboselii șoferului. Pachetul de asistență la conducere este disponibil opțional și include, suplimentar, sistemul activ de asistență a distanței DISTRONIC (disponibil și ca opțiune individuală) și sistemul de asistență la virare.

Cu motoare moderne, eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, Clasa T este un exemplu de autovehicul proiectat ținând cont de flexibilitatea sistemului de propulsie, permițând utilizarea atât a motoarelor cu combustie internă, cât și a unei transmisii electrice cu baterie.

Modelul Mercedes Clasa T reprezintă soluția ideală de mobilitate pentru toți cei care au nevoie de mai mult spațiu, indiferent de natura activității și, totodată, pentru toți cei care acordă o mare atenție confortului și stilului.