Românii cumpără anual peste un milion de televizoare, arată statisticile. De cele mai multe ori sunt smart și au o diagonală generoasă. Experții atrag atenția că o curățare rapidă și neatentă a ecranului unui TV 4K poate face mai mult rău decât bine aparatului care nu are un preț de neglijat.

Smart TVFoto: DreamsTime

Un expert de la producătorul britanic Mitchell & Brown spune că utilizarea unui tip greșit de cârpă sau pulverizarea unei soluții de curățare necorespunzătoare pe ecranul televizorului 4K ar putea deteriora definitiv aparatul, potrivit Daily Mirror.

Greșeli în curățarea televizorului 4K

Înainte de a începe procesul de curățare a televizorului 4K este recomandat să îl scoateți din priză, deoarece este mai ușor să vedeți murdăria.

„Evitați să pulverizați substanța direct pe ecran, deoarece excesul de spray poate pătrunde în interiorul televizorului și îl poate deteriora", a precizat Dan Brown, director de operațiuni la Mitchell & Brown TVs din Bolton, Marea Britanie.

„Pe ecran se pot forma reziduuri prin utilizarea unor soluții de curățare necorespunzătoare, cum ar fi cel folosit pentru mobilă sau produsele de curățare a geamurilor, ceea ce, în timp, poate provoca deteriorarea ecranului.

Experții ne recomandă să citim etichetele soluțiilor de curățare înainte de a începe să ne udăm televizorul scump cu produse de curățenie.

„Evitați întotdeauna să puneți pe ecranul televizorului ceva care include alcool, amoniac sau acetonă, substanțe chimice care se găsesc adesea în produsele de curățare a ferestrelor", a adăugat Brown.

De asemenea, trebuie să aveți grijă ce tip de cârpă folosiți atunci când îl curățați, deoarece unele pot zgâria ecranul.

„Folosind o cârpă curată, uscată și fără scame, ștergeți ușor ecranul televizorului pentru a îndepărta grăsimea, murdăria și praful. Cele din microfibre sunt moi și delicate și este mai bine să evitați să folosiți ceva aspru pe televizor, cum ar fi prosoapele de hârtie, care ar putea provoca zgârieturi vizibile permanent”, a mai spus Brown.

Ecranele televizoarelor smart 4K

Un alt lucru de care trebuie să fiți conștienți este că televizorul vostru nu este ca smartphone-ul sau tableta, deoarece ecranul este adesea fabricat din plastic și nu din sticlă.

„Asigurați-vă că atunci când alegeți un produs de curățare nu selectați unul pentru ecranele de tabletă, deoarece tabletele tind să aibă ecrane din sticlă și pot suporta substanțe chimice mai dure, spre deosebire de ecranele mai delicate din plastic ale televizorului", a adăugat Brown.

Utilizarea aspiratorului setat la putere minimă cu un accesoriu cu perie moale pentru a curăța de praf porturile în care se conectează mufele cablurilor.

De asemenea, telecomanda poate fi ștearsă ușor cu șervețele dezinfectante antibacteriene pentru a scăpa de germeni.

Înainte de acest proces, este indicat să scoateți bateriile și să le puneți la loc după ce telecomanda s-a uscat complet. (sursă foto DreamsTime)