Noua rețea socială Threads a ajuns joi la treizeci de milioane de conturi, la mai puțin de o zi după ce a fost lansată de gigantul american Meta pentru a rivaliza cu Twitter, chiar dacă serviciul nu este accesibil în Uniunea Europeană din cauza nerespectării reglementărilor privind colectarea datelor, scrie AFP.

Threads, un nou rival pentru TwitterFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Aplicația, care a fost lansată miercuri la ora 23:00 GMT în 100 de țări și care funcționează în prezent fără publicitate, reprezintă cea mai mare provocare cu care se confruntă Twitter-ul lui Elon Musk, care a fost deja slăbit de o serie de eșecuri.

„Să începem. Bine ați venit la Threads”, a scris Mark Zuckerberg, directorul general al Meta, pe contul său de Threads la lansare.

„Wow, 30 de milioane de conturi create”, a anunțat el joi, imediat după ora 15:00 GMT. „Se simte ca și cum ar fi începutul a ceva uimitor, dar încă mai avem mult de lucru pentru a construi aplicația”.

Anterior, el lansase o ironie la adresa rivalului Elon Musk: „va dura ceva timp, dar cred că ar trebui să existe o aplicație de conversații cu cel puțin un miliard de oameni pe ea. Twitter a avut ocazia să o facă, dar nu a reușit. Noi sperăm să ajungem acolo”.

O serie de celebrități precum Jennifer Lopez, Shakira și Hugh Jackman și-au deschis deja conturi Threads, la fel ca Netflix și Washington Post, Reuters și The Economist.

„Aplicația de conversație scrisă de Instagram”. Aceasta este descrierea lui Threads pe Apple Store.

„Sperăm că (Threads) poate fi o platformă deschisă și primitoare pentru discuții”, a scris șeful Instagram, Adam Mosseri. „Dacă asta îți dorești și tu, cea mai bună cale este să fii amabil.”