In Septembrie anul trecut am scris ( aici cu completarea de aici ) despre cate zile libere au lucratorii din Romania, angajatii din tara noastra au la aceasta ora cele mai putine zile libere pe an din UE:

Eu zic totusi ca de data asta trebuie sa fim optimisti. Avem in fata un an electoral plin de dezbateri care mai de care mai angajante , cred ca nu va dura mult pana cand ori guvernul ori un partid va plusa pe aceasta tema - acum ca aceasta informatie a fost data publicitatii. Cine stie, o zi libera in plus de 15 august sau 8 noiembrie poate aduce necesarul pentru trecerea pragului electoral.

Iata ca previziunile s-au adeverit, Ziarul Financiar anunta azi ca nu una sau doua, ci chiar trei zile libere se pot acorda in plus, existand o competitie chiar pe aceasta tema intre guvern, parlament si presedinte:

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a solicitat printr-o cerere de reexaminare a initiativei legislative care prevede ca prima si a doua zi de Rusalii sa fie declarate sarbatori legale, ca si Ziua Sarbatorii Adormirii Maicii Domnului, de pe 15 august, cunoscuta ca Sarbatoarea de Sfanta Maria Mare, sa fie zi nelucratoare. In aceasta zi se serbeaza si Ziua Marinei.

Spor la odihna! :)

Caci despre impactul economic negativ nu pare sa se gandeasca nimeni, nici macar sindicatele care pana mai ieri au scos mii de oameni in strada.

Productivitatea lucratorilor si a firmelor romanesti va fi mai mica, competitivitatea economica va fi, deci, mai redusa, iar presiunile asupra pietei muncii (si asa in criza de muncitori) se vor accentua. La fel si presiunile inflationiste, mai ales acum cand inflatia si-a reluat cursul ascendent.

Comenteaza pe Jeopardy.