Robin Hood lua de la bogati si le dadea saracilor, exact ceea ce fac acum membrii unui grup anarhist care isi revendica patru astfel de actiuni in Atena. In numele luptei impotriva preturilor prea mari la alimente, gruparea greaca a avut patru "operatiuni de distribuirea gratuita de produse" din supermarketuri, informeaza o sursa din politia ateniana, citata de AFP.

Revendicarea unei astfel de actiuni, facuta luni pe internet, apare in urma ultimului raid intr-un supermarket de la periferia Atenei. In jur de 20 de persoane au invadat magazinul, inarmati cu bastoane si cu fetele acoperite, au umplut cu produse cateva carucioare si au plecat fara sa le plateasca. Produsele le-au impartit apoi in strada. Seful magazinului a asteptat plecarea grupului pentru a anunta politia.

Astfel de operatiuni - atribuite de autoritati unei miscari anarhiste de extrema stanga - au mai avut loc in trei supermarketuri ateniene in toata luna iunie.

Preturile la alimente au crescut in Grecia cu 4,9% in luna mai, un record in ultimii zece ani si una dintre cele mai mari cresteri din zona euro, fara ca salariile sa urmeze acelasi trend ascendent.