Guvernul va selecta o firma de audit pentru a analiza daca solicitarile furnizorilor de energie termica privind majorarea preturilor sunt fundamentate din punct de vedere economic, a anuntat astazi premierul Calin Popescu Tariceanu, la finalul intalnirii cu primarii din Capitala.

"Vrem sa vedem daca aceasta majorare este corecta sau daca ni se ascund alte cheltuieli", a spus Tariceanu, adaugand ca lipsa unui control riguros in cheltuirea banilor publici este una dintre cauzele majorarii preturilor.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, este insa convins ca preturile sunt umflate artificial. "Primaria Capitalei este in stare sa demonstreze ca majorarea pretului la energia termica este o chestiune artificiala", a afirmat Oprescu.

Negoita: Actualul guvern nu mai are forta politica

Primarul Sectorului 3, Liviu Negoita, i-a cerut primului ministru sa reglementeze situatia juridica a terenurilor din Bucuresti. El a aratat ca micile proprietati situate in zona marilor bulevarde sau in parcuri nu pot fi expropriate pentru a putea fi utilizate in interes public.

Premierul si-a aratat disponibilitatea ca proprietarii sa fie despagubiti la justa valoare, a afirmat Negoita. Primarul sectorului 3 s-a declarat insa pesimist in privinta capacitatii Executivului de a rezolva aceasta problema: "Cred ca actualul guvern nu mai are forta politica de a face aceste reglementari legislative".

Ontanu vrea metrou in Colentina si Pantelimon

Pentru Sectorul 2, Neculai Ontanu, vrea sa construiasca doua linii de metrou in Colentina si Pantelimon, prevazute, de altfel, in Planul Urbanistic General.

Ontanu a sugerat reanalizarea traseului autostrazii Bucuresti - Brasov, in conditiile in care actualul proiect, cu acces din Soseaua Petricani, ar putea bloca definitiv traficul in zona Colentina.

Primarul Sectorului 2 a propus si reconfigurarea Garii de Est si transformarea celor doua hectare de cai ferate in parc