Edilii Capitalei vor decide majorarea pretului de tarifare a agentului termic cu aproximativ 12%, anunta NewsIn, citand surse din cadrul Primariei Bucuresti.

"Pentru consumatori, procentul de majorare va fi, datorita subventiilor, mai mic de 12 la suta", au spus sursele citate.

Pretul de tarifare este, in prezent, de 248 de lei/gigacalorie, din care populatia plateste doar 119 lei, diferenta fiind acoperita de subventiile asigurate de municipalitate.

Municipalitatea bucuresteana a anuntat luni ca RADET are datorii totale de 750 de milioane de lei, care dateaza din 1995.

Din totalul datoriilor, 550 de milioane de lei reprezinta datoria istorica la furnizorii de agent termic, iar 200 de milioane de lei sunt datorii la bugetul de stat, pentru compensarea de combustibil.

Bucurestenii vor avea in continuare apa calda

Directorul RADET, Virgil Ramba, a dat asigurari ca furnizarea de apa calda nu va fi oprita si ca vor fi cautate solutii pentru a obtine banii pentru plata datoriilor, inclusiv prin recuperarea creantelor de la asociatiile de locatari, care datoreaza 60 de milioane de lei.

"Blocajul financiar actual al regiei este cauzat de intarzierea cu care fostii primari au probat majorarile pretului agentului termic si a datoriilor pe care le are populatia catre RADET", a afirmat Virgil Ramba.