O parte din elevii britanici din scolile generale vor avea, incepand de anul acesta, printre materiile din programa scolara si cursuri despre obezitate, schimbarea climei si despre datoriile de card de credit, scrie SkyNews. Guvernul britanic a decis ca elevii cu varsta cuprinsa intre 11 si 14 ani sa urmeze cursuri de gatit, sa invete cum sa-si pregateasca o masa simpla si sanatoasa, in speranta ca asa cei tineri vor putea sa lupte contra obezitatii.

Pe langa materiile traditionale de studiu, cum ar fi Shakespeare sau Al Doilea Razboi Mondial, vor aparea obiecte noi care vor trata dezvoltarea durabila, schimbarile climatice si saracia la nivel mondial, toate menite sa-i faca pe elevii britanici sa constientizeze responsabilitatile lor ca cetateni mondiali.

Oficialii britanici spun ca noile schimbari vor scurta programul scolar cu 25%, iar profesorii vor avea mai mult timp la dispozitie sa se ocupe de elevii care au probleme si raman in urma la anumite materii. Schimbarile din noua programa le va permite dascalilor sa programeze cursuri in "limbi utile din punct de vedere economic", limbi cum ar fi Mandarin sau Urdu, scrie SkyNews.