Trei marci de produse lactate contaminate cu melamina si importate ilegal din China au fost confiscate in Italia, fiind primele cazuri descoperite in aceasta tara, a anuntat joi subsecretarul italian de stat pentru sanatate, Francesca Martini, relateaza AFP, citat de NewsIn.

Trei marci de produse au fost confiscate in regiunile Bari si Napoli, din magazine aflate in proprietarea unor imigranti, a precizat aceasta. Analizele la care au fost supuse au indicat cantitati "importante" de melamina, potrivit comandamentului seriviciului de carabinieri pentru mediu.

Au fost descoperite 3 pana la 22 de miligrame de melamina pe kilogram, limita permisa fiind de 2,5 miligrame. Nu este vorba despre o cantitate mortala, insa cu siguranta este una nociva, au anuntat autoritatile.

O tona de lapte praf care provenea din China a fost confiscata joi in portul Napoli, fiind prelevate esantioane pentru analizarea acestuia, urmand ca rezultatele sa fie disponibile

peste circa zece zile.

In plus, Francesca Martini a anuntat ca numarul punctelor prin care se importa produse alimentare chineze va fi in viitor redus la patru: Geneva, Napoli si aeroporturile Milano-Malpensa si Roma-Fiumicino. Aceasta decizie are ca scop "concentrarea mijloacelor de efectuare a unor controale mai dure" asupra acestor produse, a precizat ea.

Italia a adoptat deja de la sfarsitul lunii septembrie masuri destinate consolidarii controalelor asupra produselor de import din China.