Preturile biletelor de avion trebuie comunicate clientilor cu toate taxele incluse, potrivit noului regulament privind piata transportului aerian, emis de Comisia Europeana si intrat in vigoare pe 1 noiembrie. Conform actului normativ, pasagerii trebuie sa dispuna de informatii exacte in legatura cu preturile reale ale biletelor de avion, ceea ce permite evitarea publicitatii inselatoare, potrivit NewsIn.

“Este vital ca toti actorii de pe piata sa respecte aceste reguli. Acest lucru determina cresterea posibilitatilor de calatorie si scaderea preturilor. Gratie transparentei preturilor, pasagerii vor sti dinainte cât trebuie sa plateasca si vor avea posibilitatea de a face alegeri in deplina cunostinta de cauza”, a precizat vicepresedintele Comisiei Europene, Antonio Tajani.

Dupa liberalizarea transportului aerian in Uniunea Europeana, in anul 1997, sectorul a cunoscut o dezvoltare fara precedent, numarul companiilor a crescut si a determinat o crestere generala a traficului si o imbunatatire a concurentei pe rutele aeriene, potrivit CE. De asemenea, numarul rutelor a crescut cu peste 60%, acoperind si zonele izolate.