Comercializarea de alimente expirate si diferente intre pretul de raft si cel de la casa sunt principalele doua nereguli gasite de inspectorii pentru Protectia Consumatorilor, la un control efectuat in supermarketuri si hipermarketuri, in perioada 29 octombrie - 1 noiembrie, relateaza NewsIn.

Potrivit Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), intr-un magazin din Targu Mures au fost descoperite pulpe si piept de pui cu ambalaj degradat, in Piatra Neamt se comercializau paste fainoase expirate de 80 de zile, iar in Cluj-Napoca inspectorii ANPC au gasit lapte de consum expirat de 63 de zile.

Alte nereguli gasite au fost etichetele care nu furnizau informatii complete despre valabilitatea produselor si lista ingredientelor, lipsa traducerii in limba romana a elementelor de identificare a produselor, ambalaje deteriorate si nerespectarea conditiilor de depozitare.

Inspectorii ANPC au controlat, in total, 351 de operatori economici si 189.000 de kilograme de produse alimentare. In urma controlului, peste 1.100 de kilograme de alimente au fost oprite definitiv de la comercializare. Au fost aplicate 270 de amenzi, in valoare totala de peste 655.300 de lei.